759
Δρόμοι - ποτάμια για δεύτερο 24ωρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης | ΥοuΤube

Ποτάμια οι δρόμοι ξανά στη Θεσσαλονίκη – Υποχωρεί το απόγευμα η μίνι κακοκαιρία

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2022, 09:46
Δρόμοι - ποτάμια για δεύτερο 24ωρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
|ΥοuΤube

Ποτάμια οι δρόμοι ξανά στη Θεσσαλονίκη – Υποχωρεί το απόγευμα η μίνι κακοκαιρία

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2022, 09:46

Πολλά ήταν τα προβλήματα από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τη νύχτα το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, για δεύτερο 24ωρο (κάτω, το βίντεο από την προηγούμενη νεροποντή, την περασμένη Παρασκευή), ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 500 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης στους Δήμους Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά.

Κλειστή είναι από τις 3 τα ξημερώματα η υπογείωση της οδού Μακρυγιάννη στην Ηλιούπολη, η οποία πλημμύρισε για μία ακόμη φορά και στο σημείο επιχειρεί η Πυροσβεστική. Επίσης, στην περιοχή του 424 Νοσοκομείου έχει κλείσει ιρλανδική διάβαση που οδηγεί προς το Φίλυρο, ενώ στην Εξοχή και στο ύψος του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» σημειώθηκε καθίζηση λόγω έργων στο ρεύμα ανόδου. Κλειστή, εξάλλου, λόγω πτώσης δένδρου είναι η οδός Ανθέων που οδηγεί από τον Εύοσμο προς Φιλίππειο.

Στις Συκιές, σταθμευμένο αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά και κατέληξε σε ιχθυοπωλείο, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων.

Από τη σφοδρή και πολύωρη νεροποντή πλημμύρισε και ένα από τα περίπτερα της ΔΕΘ.

Αρκετοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας στο σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ επαρχιακοί δρόμοι περιφερειακά της πόλης καλύφθηκαν από φερτά υλικά και διεξάγονται ενέργειες από συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την απομάκρυνσή τους.

Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχε προειδοποιήσει το βράδυ της Κυριακής η Πολιτική Προστασία, στέλνοντας μήνυμα από το 112. Τα φαινόμενα αναμένεται βαθμιαία από το μεσημέρι να εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Μέχρι τότε όμως αναμένονται βροχοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία, κατά τόπους έντονες.

Σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία, η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 560 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Συγκεκριμένα:

– Στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ δέχτηκε 540 κλήσεις, ενώ μέχρι στιγμής ενέργειες έγιναν σε 25 περιπτώσεις εκ των οποίων, 18 για αντλήσεις υδάτων, δύο για κοπές δέντρων και επτά για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης. Οι ενέργειες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

– Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην περιοχή του Βόλου, η Πυροσβεστική έλαβε 20 κλήσεις ενώ ενέργειες έγιναν σε τέσσερις περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων.

Την Κυριακή εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Λάρισας & Μαγνησίας, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και προειδοποιώντας τους για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για τις επόμενες 24 ώρες στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν έως και το απόγευμα της Δευτέρας στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και βαθμιαία στη βόρεια Εύβοια, στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Tη Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Χαλκιδική, σε περιοχές της Κεντρικής και κυρίως της Ανατολικής Θεσσαλίας, στις Σποράδες, σε περιοχές της Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Εύβοιας, στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Μετά το μεσημέρι αναμένεται προοδευτική εξασθένηση των φαινομένων, ωστόσο βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 27-28, στην Ήπειρο από 16 έως 33 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32-34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 30 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 Μποφόρ, και κατά διαστήματα στα νότια τμήματα τοπικά 8 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι θα πνέουν από ανατολικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 Μποφόρ στα παράκτια τμήματα, και βορειοδυτικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις στα νησιωτικά τμήματα.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά του νομού, και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή παροδικής βροχόπτωσης στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους, με βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...