318
Η τιμητική φρουρά του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας παρελαύνει στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας την Ημέρας της Νίκης (φωτογραφεία αρχείου) | Sergey Pyatakov via REUTERS

Ξεκινά ευρεία χορήγηση εμβολίου για τον κορονοϊό στον κινεζικό στρατό

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 14:28
Η τιμητική φρουρά του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας παρελαύνει στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας την Ημέρας της Νίκης (φωτογραφεία αρχείου)
|Sergey Pyatakov via REUTERS

Ξεκινά ευρεία χορήγηση εμβολίου για τον κορονοϊό στον κινεζικό στρατό

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2020, 14:28

Στις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας θα συνεχιστούν άμεσα οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου για τον κορονοϊό που παρασκευάζει η εταιρεία CanSino Biologics. Πρόκειται για ένα από τα οκτώ υποψήφια εμβόλια που παράγει η χώρα για την Covid-19, το οποίο έχει λάβει παράλληλα και έγκριση για δοκιμές σε ανθρώπους στον Καναδά.

Η έγκριση για το Ad5-nCoV, όπως ονομάζεται, δόθηκε από την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή της Κίνας, καθώς στη δημιουργία του συγκεκριμένου εμβολίου έχει συμβάλει και η Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών της χώρας.

Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η φαρμακευτική εταιρεία, μέσω ανακοίνωσης στους επενδυτές της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

«Η εταιρεία μας ανακοινώνει με χαρά ότι το εμβόλιο Ad5-nCoV που αναπτύχθηκε από κοινού με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής, υπό την επίβλεψη της Ακαδημίας Στρατιωτικών Επιστημών, έλαβε έγκριση από το Γραφείο Υγείας και Διοικητικής Μέριμνας της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής στις 25 Ιουνίου, προκειμένου να χαρακτηριστεί ως εμβόλιο πρώτης επιλογής και ειδικής ανάγκης για τον στρατό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ισχύς της έγκρισης είναι για ένα έτος και το εμβόλιο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στον κινεζικό στρατό. Εντούτοις, όπως γράφει το Reuters, οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να διευκρινίσουν εάν θα είναι υποχρεωτικό για όλους τους στρατιωτικούς ή θα γίνει μόνο σε όσους το επιθυμούν.

Το εμβόλιο της CanSinoBIO είναι το πρώτο που πέρασε στη φάση 2 των κλινικών δοκιμών, CanSinoBIO

Καθώς οι θάνατοι από τη νόσο Covid-19 ξεπέρασαν παγκοσμίως τις 500.000, πολλές εταιρείες βιοτεχνολογίας από διαφορετικές χώρες «βιάζονται» για να ολοκληρώσουν τις μελέτες ενός  αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού.

Η έγκριση του εμβολίου

«Τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών έδειξαν ικανοποιητικό προφίλ ασφάλειας και υψηλά επίπεδα ανοσολογικής κυτταρικής και χημικής ανταπόκρισης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η εταιρεία. Ωστόσο, η χρήση του εμβολίου δεν μπορεί να επεκταθεί χωρίς περαιτέρω εγκρίσεις που θα προκύψουν από τις μελέτες, συμπληρώνει. Ο στρατός της Κίνας αριθμεί περίπου δύο εκατομμύρια άτομα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...