522
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Επικρατείας της Πρώτης Φοράς Αριστερά Χριστόφορος Βερναρδάκης | INTIMEnews

Ξέφυγε ο Βερναρδάκης: «Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας» η Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2022, 14:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/7/2022 15:30
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Επικρατείας της Πρώτης Φοράς Αριστερά Χριστόφορος Βερναρδάκης
|INTIMEnews

Ξέφυγε ο Βερναρδάκης: «Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας» η Κεραμέως

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2022, 14:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/7/2022 15:30

Χριστόφορος Βερναρδάκης, βουλευτής Α’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Τσίπρα (έχοντας μάλιστα αναλάβει και την ανάλυση -τότε- των δημοσκοπήσεων που δεν πίστευε κανείς στην Κουμουνδούρου μέχρι που ήρθε η ήττα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019).  Και εσχάτως -όπως προκύπτει- νεόκοπος χρήστης των social media -και δη των δημοφιλέστερων εξ αυτών ειδικά μεταξύ των νέων- όπως το Τik Tok, όπου είχε την «έμπνευση», εν είδει αντιπολιτευτικής στρατηγικής, να «ανεβάσει» ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον ίδιο, για να επιτεθεί στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στο δριμύ κατηγορώ κατά της υπουργού, ο κ. Βερναρδάκης δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλέσει την κυρία Κεραμέως «Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας», σε μία επιεικώς ατυχή σύνδεση της πολύκροτης υπόθεσης της Πάτρας με τις μεταρρυθμίσεις στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευσης. Και όλη αυτή η… σκηνοθεσία, μόνο και μόνο για να μιλήσει για «δολοφονία της δημόσιας Παιδείας» (όπως δηλ. κατηγορείται η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της).

Με το βιντεάκι στο Tik Tok (δείτε το πάνω) να κινείται στα όρια της φαιδρότητας (χαρακτηριστική μάλιστα και η μουσική υπόκρουση που επελέγη να «ντύσει» το σποτ), η εν λόγω «έμπνευση» του Χριστόφορου Βερναρδάκη -όπως ήταν επόμενο- προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων (ειδικά στο Τwitter), υπό το βάρος των οποίων τελικά το απέσυρε άρον άρον.

Η απάντηση της Κεραμέως

Αμεση ήταν η αντίδραση της Νίκης Κεραμέως, που απάντησε με ανάρτηση στο Twitter: «Ο κ. Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός… Ο κ. Αλέξης Τσίπρας τι θέση θα πάρει;» έγραψε η υπουργός.

Οξύτατη η αντίδραση της ΝΔ

Οξύτατη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφέρει τα εξής:

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκης, ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα. Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, “Πισπιρίγκου της Παιδείας”.

»Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής δημοσιότητας. Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος!»

«Απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του στην υπουργό Παιδείας. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και του επικεφαλής του για τα «νέα ήθη» που επιχείρησε να εισάγει ο βουλευτής στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος…

Ζήτησε συγγνώμη ο Βερναρδάκης

Οι αντιδράσεις για το χυδαίο σποτ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον ανάγκασαν να ζητήσει συγγνώμη λίγες ώρες αργότερα.

Σε δήλωσή του ο κ. Βερναδάκης αναφέρει πως το σχόλιό του ήταν άστοχο γι’ αυτό και το έχει κατεβάσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη βουλή παραμένει στο ακέραιο», αναφέρει.

Η ανακοίνωσή του:

«Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κας Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο. Για αυτό το λόγο και αναγνωρίζοντάς το, το έχω αποσύρει από χθες το βράδυ.

Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη βουλή παραμένει στο ακέραιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...