360
Η μεγάλη αυτή απόσταση ήταν απαραίτητη για να προστατευθεί η υγεία του Πούτιν, είπε το Κρεμλίνο | Sputnik/Kremlin via REUTERS

Κρεμλίνο: Το μακρύ τραπέζι, η υγεία του Πούτιν και το DNA του Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2022, 15:41
Η μεγάλη αυτή απόσταση ήταν απαραίτητη για να προστατευθεί η υγεία του Πούτιν, είπε το Κρεμλίνο
|Sputnik/Kremlin via REUTERS

Κρεμλίνο: Το μακρύ τραπέζι, η υγεία του Πούτιν και το DNA του Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2022, 15:41

Μετά τις εξηγήσεις από τους Γάλλους, για το μήκος του τραπεζιού στο οποίο κάθησαν ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Εμανουέλ Μακρόν, ήρθε και η επιβεβαίωση από το Κρεμλίνο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως ο γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε να υποβληθεί σε τεστ και πως η Ρωσία δεν είχε πρόβλημα με αυτό, αλλά σήμαινε ότι θα έπρεπε να υπάρχει απόσταση έξι μέτρων ανάμεσά τους για την προστασία της υγείας του Πούτιν.

«Δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι σε αυτό, δεν επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο τις συνομιλίες», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Μακρόν αρνήθηκε αίτημα του Κρεμλίνου να υποβληθεί σε ρωσικό PCR όταν έφθασε για να δει τον Πούτιν αυτή την εβδομάδα και ο λόγος ήταν να μην πάρουν οι Ρώσοι το DNA του γάλλου προέδρου, είχαν δηλώσει στο Reuters δύο γαλλικές πηγές.

Ως αποτέλεσμα, οι δύο ηγέτες κάθισαν στο μακρόστενο τραπέζι, στη διάρκεια της συζήτησής τους για την ουκρανική κρίση στη Μόσχα.

Οπως ήταν φυσικό, οι φωτογραφίες προκάλεσαν σατιρικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκτιμήσεις, μεταξύ άλλων και από διπλωμάτες, ότι ο Πούτιν μπορεί να το χρησιμοποίησε για να στείλει ένα μήνυμα.

Η ίδια απόσταση τηρήθηκε και στη συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών / Thibault Camus/Pool via REUTERS

«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμαινε πως δεν θα υπήρχε χειραψία και [θα υπήρχε] εκείνο το μακρύ τραπέζι. Αλλά δεν μπορούσαμε να δεχθούμε να πάρουν το DNA του προέδρου», δήλωσε μία από τις γαλλικές πηγές στο Reuters.

Η δεύτερη πηγή από το περιβάλλον του Μακρόν είπε πως αντ’ αυτού ο γάλλος πρόεδρος υποβλήθηκε σε γαλλικό τεστ PCR πριν από την αναχώρηση και τεστ αντιγόνου που του έκανε ο δικός του γιατρός, όταν έφθασε στη Ρωσία.

«Οι Ρώσοι μάς είπαν πως ο Πούτιν έπρεπε να παραμείνει σε αυστηρή υγειονομική φούσκα» δήλωσε η δεύτερη πηγή.

Εκπρόσωπος του Μακρόν είπε πως το ρωσικό υγειονομικό πρωτόκολλο «δεν μας φάνηκε να είναι αποδεκτό ή συμβατό με τους ημερολογιακούς μας περιορισμούς», αναφερόμενος στο χρονικό διάστημα που θα απαιτείτο μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Σε ερώτηση για το DNA, το γραφείο του Μακρόν απάντησε: «Ο πρόεδρος έχει γιατρούς που καθορίζουν μαζί του τους κανόνες που είναι αποδεκτοί ή όχι σε ό,τι αφορά το δικό του υγειονομικό πρωτόκολλο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...