589
Ο ιερομόναχος, που βλέπει στον ΠΟΥ δάκτυλο του... αντίχριστου, μιλά στην ΕΡΤ | ΕΡΤ

Κοζάνη: Ιερέας είπε σε 74χρονη πιστή με μάσκα ότι «δεν θέλει καρναβάλια στην εκκλησία» του!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 16:31
Ο ιερομόναχος, που βλέπει στον ΠΟΥ δάκτυλο του... αντίχριστου, μιλά στην ΕΡΤ
|ΕΡΤ

Κοζάνη: Ιερέας είπε σε 74χρονη πιστή με μάσκα ότι «δεν θέλει καρναβάλια στην εκκλησία» του!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2020, 16:31

Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια λειτουργίας σε ιερή μονή στην περιοχή της Κοζάνης.

Ενας ιερομόναχος διέκοψε τη λειτουργία, λέγοντας σε 74χρονη πιστή που φορούσε μάσκα ότι δεν θέλει… «καρναβάλια μέσα στην εκκλησία του».

Το περιστατικό συνέβη στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας.

Ο ιερέας δεν δίστασε να προσβάλει την πιστή λέγοντάς της: «Ετσι όπως είστε με τη μάσκα, είναι σαν να έχουμε καρναβάλι. Και όταν έρχεσαι στην εκκλησία θα συμπεριφέρεσαι όπως σε θέλει ο Χριστός. Με το πρόσωπό σου καθαρό».

Σύμφωνα με το Kozanimedia, ο επίτροπος της εκκλησίας κάλεσε τη γυναίκα να αποχωρήσει, εκείνη όμως αρνήθηκε.

Εντύπωση προκαλεί επίσης, ότι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κανείς από τους πιστούς που είχαν γεμίσει την εκκλησία, δεν αντέδρασε στα λόγια του ιερομόναχου.

Σχετική ανάρτηση, καταγγέλλοντας το περιστατικό, στο Facebook, έκανε η Στεργιανή Γάκη, κόρη της 74χρονης, την Κυριακή:

«Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε, ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στη σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα τη μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν… μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

Τη Δευτέρα, η κυρία Γάκη έγραψε τα ακόλουθα:

«Ευχαριστώ που με ενημερώνετε πως η μητέρα μου δεν είναι αρκετά πιστή για να εισέλθει στον συγκεκριμένο ναό. Ευχαριστώ που με ενημερώνετε πως δεν πληρώνω και εγώ τον “ιερέα”, αλλά μόνο το κερί και η προσφορά της μητέρας μου. Ευχαριστώ που με ενημερώνετε πως υπάρχουν ναοί που ο Χριστός δεν υπάρχει, καθώς ο Χριστός είναι αγάπη και σεβασμός στον πλησίον. Αναθεωρώ λοιπόν!.. χθες μίλησα για μεσαίωνα… σήμερα είμαι πεπεισμένη πως αγγίξαμε την εποχή των σπηλαίων…».

Τι δήλωσε ο ιερέας

Ο πατέρας Ιγνάτιος μίλησε στην ΕΡΤ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του, ρίχνοντας την ευθύνη στον… αντίχριστο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:

«Αφού οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να περάσουν κάποια πράγματα με δημοκρατία, τα περνάνε με δικτατορία. Σεβόμαστε την επιστήμη αλλά τα περί πανδημίας είναι φιάσκο κατ’ εντολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που προσπαθεί να επιβάλει παγκόσμια δικτατορία».

Ο ίδιος μάλιστα δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι ο κορονοϊός είναι «ένα ψέμα»: «Δεν πρόκειται για πανδημία. Στην Ελλάδα πέθαναν 200 άτομα, για τους οποίους πολλοί πληρώθηκαν για να πουν, πέθανε ο πατέρας μου, που ήταν 90 χρονών, από κορονοϊό. Σε ψέματα στηρίζονται»… (!)

Οσο για το περιστατικό με τη μάσκα και την πιστή, υποστήριξε:

«Οταν την είδα με τη μάσκα, νόμιζα ότι είχαμε καρναβάλια. Καρναβάλι δεν είναι αυτός που φοράει μάσκα;» και πρόσθεσε:

«Είναι ιερός ο χώρος εντός της εκκλησίας, δεν χρειάζονται μάσκες. Εδώ κατοικεί ο Θεός. Ο Θεός θεραπεύει. Είναι προσβολή για τον χώρο η μάσκα μέσα στον ναό. Η εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού και ο Χριστός θέλει το πρόσωπό μας καθαρό».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ενδέχεται να γίνει υποχρεωτική η μάσκα στις εκκλησίες

Τη Δευτέρα, πάντως, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι, μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και στις εκκλησίες και άλλους κλειστούς χώρους, μετά τη λήψη του μέτρου για τα σούπερ μάρκετ.

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, παρατάθηκε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές, μέχρι και τις 4 Αυγούστου, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα δοθεί και νέα παράταση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...