216
Η Τερέζα Μέι | REUTERS/Toby Melville

Τρεις υπουργοί της Μέι θέλουν νέο δημοψήφισμα για το Brexit

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 21:28
Η Τερέζα Μέι
|REUTERS/Toby Melville

Τρεις υπουργοί της Μέι θέλουν νέο δημοψήφισμα για το Brexit

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 21:28

Υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit δηλώνουν σε ιδιωτικές συνομιλίες τους τρεις υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης.

Αυτό δήλωσε ο πρώην υφυπουργός, Φίλιπ Λι. «Υποψιάζομαι ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός συναδέλφων που στηρίζουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Γνωρίζω ότι τρεις υπουργοί το στηρίζουν», είπε ο βουλευτής των Συντηρητικών, ο οποίος παραιτήθηκε από την κυβέρνηση τον Ιούνιο επειδή διαφωνούσε με τους χειρισμούς στο Brexit.

Ο Λι, που μιλούσε σε εκδήλωση που έγινε στο περιθώριο του συνεδρίου των Συντηρητικών, δεν κατονόμασε τους τρεις υπουργούς.

Η Τερέζα Μέι έχει απορρίψει επανειλημμένα το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος, παρά τις πιέσεις των Εργατικών. Πλέον, απομένουν έξι μήνες μέχρι την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και ακόμη η πρωθυπουργός δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες. Τόσο οι Εργατικοί, όσο και μέλη του δικού της κόμματος, απειλούν ότι θα καταψηφίσουν την όποια συμφωνία εισαχθεί στο κοινοβούλιο προς συζήτηση.

Η Τζαστίν Γκρίνιγκ, υπουργός Παιδείας μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, είπε ότι το αποκαλούμενο «σχέδιο του Τσέκερς» δεν θα περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά και ότι θα καταψηφιστεί και μια συμφωνία παρόμοια με τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Καναδά, την οποία προωθούν ορισμένοι.

«Το κοινοβούλιο είναι σε αδιέξοδο» είπε η Γκρίνινγκ μιλώντας στην ίδια εκδήλωση και συμπλήρωσε ότι ολοένα περισσότεροι Συντηρητικοί βουλευτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το δημοψήφισμα είναι ο μόνος τρόπος να αρθεί το αδιέξοδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...