445
Ο Λι αγκαλιάζει ξανά τη μητέρα του μετά από 33 χρόνια | Twitter

Κίνα: Βρήκε τη μητέρα του μετά από 33 χρόνια χάρη στο TikTok

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2022, 14:59
Ο Λι αγκαλιάζει ξανά τη μητέρα του μετά από 33 χρόνια
|Twitter

Κίνα: Βρήκε τη μητέρα του μετά από 33 χρόνια χάρη στο TikTok

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2022, 14:59

Οταν ο Λι Σινγκγουέι ήταν τεσσάρων ετών, ένας γείτονας τον είχε απαγάγει από το σπίτι του στο χωριό, στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας και τον πούλησε σε κύκλωμα εμπορίας παιδιών.

Τώρα, 33 χρόνια αργότερα, ο Λι βρήκε τη μητέρα του χάρη σε ένα χάρτη που σχεδίασε με το σπίτι του και το χωριό, και τον ανέβασε στο κινεζικό TikTok ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου να βρει τους αληθινούς του γονείς.

Στις 24 Δεκεμβρίου, ο Λι ανέβασε βίντεο με το σκίτσο, στο οποίοι έλεγε ότι «είμαι ένα παιδί που ψάχνει το σπίτι του».

Ο 37χρονος δεν θυμόταν το όνομα του χωριού ούτε πού ήταν, αλλά θυμόταν βασικά χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες, όπως πού βρίσκονταν το σχολείο, ένα δάσος από μπαμπού και μία λίμνη.

«Γνώριζα τα δέντρα, τις πέτρες, τις αγελάδες ακόμα και πού στρίβει ο δρόμος και πού ρέει το νερό», είπε.

Γρήγορα, η ανάρτησή του έλαβε δημοσιότητα και η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το χωριό, όπου μία γυναίκα είχε χάσει τον γιο της πριν 30 χρόνια.

Ο χάρτης που σχεδίασε ο Λι με ό,τι θυμόταν από το χωριό του, 33 χρόνια αργότερα

Με τεστ DNA, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για μητέρα και γιο, και το Σάββατο, οι δυο τους ξαναβρέθηκαν πολύ συγκινημένοι. Σε βίντεο της κινεζικής τηλεόρασης, φαίνεται ο Λι να κατεβάζει με ευλάβεια τη μάσκα της μητέρας του για να δει το πρόσωπό της και να την αγκαλιάζει κλαίγοντας.

«Τριάντα τρία χρόνια αναμονής, άπειρες νύχτες ξάγρυπνος και τελικά, ένας χάρτης που σχεδίασα από μνήμης, αυτή είναι η στιγμή που περίμενα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους που με βοηθήσατε να ξαναβρώ την οικογένειά μου», έγραψε ο Λι.

Οι δυο τους έκαναν βιντεοκλήση πριν συναντηθούν, στην οποία ο Λι είδε εμφανείς ομοιότητες με τη μητέρα του.

Ο Λι απήχθη το 1989 και πουλήθηκε σε μία οικογένεια, στο Λανκάο, περίπου 1.600 χλμ. μακριά.

Οι απαγωγές παιδιών είναι συνηθισμένες στην Κίνα και συνέβαιναν κυρίως επειδή για δεκαετίες το ΚΚ επέτρεπε μόνο ένα παιδί σε κάθε οικογένεια. Καθώς οι περισσότερες οικογένειες ήθελαν αγόρι, κατέφευγαν στην αγορά του.

Τα τελευταία χρόνια, χάρη στα social media και στα τεστ DNA, αρκετοί έχουν βρει τους αληθινούς τους γονείς μετά από πολλά χρόνια αναζήτησης.

Ο Λι είδε στις ειδήσεις δύο τέτοιες ιστορίες και αποφάσισε να ψάξει και αυτός τους γονείς του.

Ενας από αυτούς, ο Γκούο Γκανγκτάνγκ, είχε γίνει διάσημος στην Κίνα, γυρνώντας όλη τη χώρα με ποδήλατο επί 24 χρόνια, αναζητώντας τον χαμένο του γιο, τον οποίο τελικά βρήκε τον Ιούλιο.

«Οταν είδα την ιστορία, είπα στον εαυτό μου, πρέπει να προσπαθήσω να βρω τους βιολογικούς μου γονείς. Ηθελα να δω αν ζουν ακόμα και επειδή περνούσαν τα χρόνια, και θα ήταν μεγάλοι, αποφάσισα να το κάνω τώρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...