619
Μεγάλη συγκίνηση τη στιγμή της συνάντησης των βιολογικών γονέων με τον 26χρονο πλέον γιο τους | China Daily via REUTERS

Κίνα: Βρήκε τον γιο του 24 χρόνια αφότου τον απήγαγαν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2021, 16:42
Μεγάλη συγκίνηση τη στιγμή της συνάντησης των βιολογικών γονέων με τον 26χρονο πλέον γιο τους
| China Daily via REUTERS

Κίνα: Βρήκε τον γιο του 24 χρόνια αφότου τον απήγαγαν

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2021, 16:42

Διέσχισε 300.000 χιλιόμετρα σε 24 χρόνια, από τη μία άκρη της Κίνας στην άλλη, αναζητώντας τον γιο του, που τον είχαν απαγάγει άγνωστοι έξω από το σπίτι τους, όταν ήταν δύο ετών.

Στην πορεία, χρησιμοποίησε 10 μοτοσυκλέτες, έσπασε οστά σε ατυχήματα, έφτιαξε ιστοσελίδα για να προβάλει την προσπάθειά του, καθώς και άλλων γονιών που έχασαν τα παιδιά τους, απογοητεύθηκε, φορτώθηκε τεράστια χρέη, αλλά δεν το έβαλε κάτω.

Και ο αγώνας του ανταμείφθηκε, αυτή την εβδομάδα, όταν οι αρχές ταυτοποίησαν μέσω DNA, έναν 26χρονο στην κεντρική επαρχία Χενάν, που ταίριαζε με την περιγραφή του 51χρονου Γκούο Γκανγκτάνγκ.

Ο πατέρας με τη σύζυγό του και μητέρα του 26χρονου τον συνάντησαν μπροστά στις κάμερες έξω από αστυνομικό τμήμα και τον πήραν κλαίγοντας στην αγκαλιά τους μετά από 24 χρόνια, ενώ εκατομμύρια Κινέζοι παρακολουθούσαν τη σκηνή από τις τηλεοράσεις τους.

Η αγκαλιά που περίμενε 24 χρόνια ο πατέρας

Ο Γκανγκτάνγκ άρχισε να ψάχνει τον γιο του μετά την απαγωγή του το 1997 όταν ήταν δύο ετών από το σπίτι τους σε χωριό της ανατολικής επαρχίας Σαντόνγκ.

Οι πρώτες έρευνές του δεν απέφεραν καρπούς, δεν βρήκε κανένα ίχνος του παιδιού του, αλλά ο Γκούο αρνήθηκε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες και συνέχισε να ψάχνει για χρόνια.

Αρχισε να ταξιδεύει σε όλη την Κίνα με μια μοτοσικλέτα πάνω στην οποία είχε βάλει σημαία με την φωτογραφία του γιου του και με μια τσάντα γεμάτη με φυλλάδια για να τα μοιράσει στον κόσμο.

Ο Γκούο Γκανγκτάνγκ πάνω στη μοτοσυκλέτα του με τις σημαίες με τις φωτογραφίες του δίχρονου γιου του. Ετσι γύριζε την Κίνα επί 24 χρόνια

Η αστυνομία εντόπισε τον Ιούνιο έναν άνδρα που ταίριαζε στην περιγραφή του γιου του στην κεντρική επαρχία Χενάν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua).

Αφότου επιβεβαιώθηκε από εξετάσεις DNA ότι επρόκειτο για το παιδί του, προγραμματίστηκε συνάντηση την Κυριακή με τον 26χρονο πλέον γιο του, τον Γκούο Σιντζέν, ο οποίος είναι σήμερα δάσκαλος.

Ο γιος του Γκούο βρέθηκε αφότου το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας ξεκίνησε τον Ιανουάριο εκστρατεία σε όλη τη χώρα για να λυθούν ανεξιχνίαστες παλιές υποθέσεις παιδιών που είχαν απαχθεί.

Η αστυνομία εντόπισε και διέσωσε φέτος 2.609 παιδιά που είχαν απαχθεί ή αγνοούνταν, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ενήλικες που είχαν εξαφανιστεί ή απαχθεί όταν ήταν παιδιά. Ενα θύμα εντοπίστηκε έπειτα από 61 χρόνια. Μεγάλη η βοήθεια της τεχνολογίας στην εξιχνίαση παρόμοιων υποθέσεων.

Το 2012, ο Γκούο δημιούργησε και ιστότοπο, τον «Τιάνια Σουνκίν», το οποίο σημαίνει: «Βρες την οικογένειά σου φτάνοντας ως την άκρη του κόσμου». Εκτοτε ο ιστότοπος αυτός έχει βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους να εντοπίσουν μέλη των οικογενειών τους, δήλωσε ο ίδιος στα μέσα ενημέρωσης.

Η ιστορία του Γκούο Γκανγκτάνγκ έχει καλυφθεί εκτενώς από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης όλα αυτά τα χρόνια και ενέπνευσε και την ταινία του 2015 που σημείωσε μεγάλη επιτυχία «Lost and Love» με πρωταγωνιστή τον πολύ γνωστό κινέζο ηθοποιό Αντι Λάου στον ρόλο χαρακτήρα που βασίστηκε στον Γκούο. Ο Λάου δήλωσε πολύ ευτυχισμένος και εμπνευσμένος από την κατάληξη της αναζήτησης.

Ο Αντι Λάου στον ρόλο του πατέρα, στην ταινία «Lost and Love»

«Βρήκα τον γιο μου και θέλω να επιστρέψω στην φυσιολογική ζωή το ταχύτερο δυνατό», είπε ο πατέρας  σε βίντεο που ανήρτησε την Τρίτη, στο TikTok. Δήλωσε επίσης, ότι θεωρεί συγγενείς το ζευγάρι που μεγάλωσε τον γιο του.

Το δίχρονο αγόρι απήχθη από μία γυναίκα, ονόματι Τανγκ, την ώρα που έπαιζε μόνο του στην αυλή του σπιτιού του. Οι αρχές είπαν ότι πουλήθηκε αμέσως σε ένα ζευγάρι. Δύο άτομα συνελήφθησαν για την απαγωγή, την περασμένη εβδομάδα.

Το πρόβλημα της απαγωγής και πώλησης παιδιών στην Κίνα είναι πολύ έντονο, εδώ και δεκαετίες και κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα δουλεμπόρων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...