199
Δεκάδες εκσκαφείς επιστρατεύτηκαν σε ένα εργοτάξιο εκτάκτου ανάγκης στην Ουχάν· σε λίγες ημέρες εκεί θα λειτουργήσει το ειδικό κέντρο για τον κοροναϊό! | YouTube/The Telegraph

Κίνα: Θα χτίσουν μέσα σε μία εβδομάδα νοσοκομείο για 1.000 ασθενείς από τον κοροναϊό!

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 10:20
Δεκάδες εκσκαφείς επιστρατεύτηκαν σε ένα εργοτάξιο εκτάκτου ανάγκης στην Ουχάν· σε λίγες ημέρες εκεί θα λειτουργήσει το ειδικό κέντρο για τον κοροναϊό!
|YouTube/The Telegraph

Κίνα: Θα χτίσουν μέσα σε μία εβδομάδα νοσοκομείο για 1.000 ασθενείς από τον κοροναϊό!

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 10:20

Πώς αντιμετωπίζεις μια επιδημία που ξέσπασε στις πυκνοκατοικημένες πόλεις σου;

Αν είσαι η Λαϊκή Κίνα, όχι μόνο διατάσσεις τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις –και αυτοί υπακούν–, αλλά και χτίζεις ένα νοσοκομείο για τους εκατοντάδες ασθενείς. Και μάλιστα το χτίζεις μέσα σε λίγες ημέρες!

Η πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού, θα κατασκευάσει ένα νοσοκομείο ειδικά για τη νοσηλεία ασθενών από τον ιό, το οποίο σκοπεύει να ολοκληρώσει εντός έξι ημερών, ανέφερε το κρατικό Beijing News, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή της κατασκευαστικής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο.

Το νοσοκομείο θα χτιστεί στα περίχωρα της πόλης γύρω από συγκρότημα διακοπών που προοριζόταν για εργαζομένους. Τα κτίρια θα είναι προκατασκευασμένα.

Εκτιμάται μάλιστα ότι θα ανοίξει στις 3 Φεβρουαρίου. To βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει αμέτρητους εκσκαφείς να δουλεύουν πυρετωδώς για να μπουν τα θεμέλια!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα καταφεύγει σε μια τέτοια λύση. Το 2003, κατά την επιδημία του SARS, είχε χτιστεί στο Πεκίνο ένα προκατασκευασμένο νοσοκομείο ειδικά για τους ασθενείς και για να αποσυμφορήσει τα άλλα ιδρύματα.

Ο ιός έχει μολύνει ως τώρα περισσότερους από 800 ανθρώπους και έχει σκοτώσει 25, αναγκάζοντας την Ουχάν να κλείσει τα μέσα μεταφοράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...