270
H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράφει τη συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Δίπλα της ο Σαρλ Μισέλ | Twitter/Ursula von der Leyen

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ υπέγραψαν την πράξη του Brexit

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 10:00
H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράφει τη συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Δίπλα της ο Σαρλ Μισέλ
|Twitter/Ursula von der Leyen

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ υπέγραψαν την πράξη του Brexit

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 10:00

Ηταν μια γλυκόπικρη στιγμή. Υστερα από χρόνια παλινωδιών, η Ευρώπη μπορεί πλέον να κοιτάξει μπροστά στο μέλλον – αλλά την ίδια ώρα θα το κοιτάξει χωρίς τη Βρετανία. Οι υπογραφές έπεσαν για το Brexit…

Το πρωί της Παρασκευής, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ υπέγραψαν τη συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, έχει ήδη εγκρίνει το Λονδίνο.

Τώρα, όπως σημείωσε η Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν, απομένει η επικύρωσή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


«Μαζί με τον Σαρλ Μισέλ υπογράψαμε τη συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (από την ΕΕ) ανοίγοντας τον δρόμο για την υπογραφή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ανέφερε η γερμανίδα πρόεδρος της Κομισιόν σε μήνυμά της στο Twitter.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η καταληκτική ημερομηνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ είναι η 31η Ιανουαρίου 2020.

Και ο Μπόρις Τζόνσον υπέγραψε τη Συμφωνία Αποχώρησης

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι υπέγραψε το απόγευμα της Παρασκευής την Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαιρετίζοντας “ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία” της χώρας του.

Έπειτα από τρία χρόνια πολιτικής κρίσης στη Βρετανία, μετά το δημοψήφισμα του 2016, το Brexit θα πρέπει να επικυρωθεί τώρα και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι που προβλέπεται να γίνει την επόμενη Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...