239
. | Shutterstock

Κίνα: 13.500 λεφτάδες «μεταναστεύουν» για επενδύσεις

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2023, 14:15
.
|Shutterstock

Κίνα: 13.500 λεφτάδες «μεταναστεύουν» για επενδύσεις

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2023, 14:15

Σύμφωνα με τις οικονομικές στατιστικές, η Κίνα μπορεί να καυχηθεί ότι διαθέτει 823.800 εκατομμυριούχους, δηλαδή πολίτες που έχουν περιουσία αξίας τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου σε δολάρια και σκοπό τις επενδύσεις.

Σήμερα πολλά από τα μέλη αυτού του κλαμπ των λεφτάδων συντρόφων σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα πάτρια, έγραψε η Corriere della Sera. Υπάρχουν 13.500 κινέζοι εκατομμυριούχοι που σχεδιάζουν να μεταναστεύσουν μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με μελέτη της Henley & Partners, μιας εταιρείας συμβούλων που ειδικεύεται στην επενδυτική «μετανάστευση».

Το φαινόμενο της φυγής πλουσίων Κινέζων δεν είναι νέο, πολλοί έχουν αποκτήσει άδειες παραμονής, διαβατήρια και ακίνητα στο εξωτερικό, τόσο για να διαχειριστούν καλύτερα τις παγκοσμιοποιημένες υποθέσεις τους όσο και για να προστατευτούν σε περίπτωση προβλημάτων στο εσωτερικό.

Ομως αυτή την εποχή η κινεζική οικονομία είναι σε δύσκολη θέση, συνεπώς η φυγή κεφαλαίων μπορεί να προκαλέσει ένα επιπλέον πρόβλημα στους σχεδιαστές του Σι Τζινπίνγκ που είναι επιφορτισμένοι με την ανασυγκρότηση της ανάπτυξης έπειτα από την κορονοϊκή περίοδο.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών είναι οι εξής: «Η γενική αύξηση του πλούτου στην Κίνα επιβραδύνεται εδώ και χρόνια, μάλιστα από το 2017 η αύξηση του αριθμού των εκατομμυριούχων ήταν ασήμαντη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η νέα διαρροή προς το εξωτερικό μπορεί να καταστεί επιζήμια».

Επίσης «κάποιοι από αυτούς φεύγουν για να αυξήσουν την κινητικότητά τους, αν και δεν χρειάζονται βίζα. Αλλοι για να έχουν πρόσβαση σε ένα καλύτερο σύστημα υγείας, άλλοι για να αναζητήσουν πολιτική σταθερότητα». Πάντως ο αγαπημένος προορισμός των κινέζων εκατομμυριούχων είναι η Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...