197
|

Κικίλιας: Χειροτερεύουν τα πράγματα στην Αττική και ίσως χρειαστούν νέα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2020, 19:43

Κικίλιας: Χειροτερεύουν τα πράγματα στην Αττική και ίσως χρειαστούν νέα μέτρα

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2020, 19:43

Νέα μέτρα στην Αττική προανήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας το τελευταίο διάστημα αναγκάζει τους επιστήμονες να αναζητούν άλλες λύσεις, πέραν εκείνων που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Να θυμίσουμε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη (δείτε εδώ) περιέχουν εξαιρετικά ανησυχητικά στοιχεία για την Αττική, στην οποία καταγράφηκαν τα 212 από τα συνολικά 359 περιστατικά μολύνσεων.

«Με ανησυχεί η Αττική και η εικόνα της και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε» ανέφερε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο Mega, και συμπλήρωσε ότι «όσο επιδεινώνονται τα δεδομένα και οι δείκτες, αυτό δείχνει ότι μπορεί να χρειαστούν και άλλα μέτρα. Υπάρχει πίεση και χειροτερεύουν τα πράγματα στην Αττική και γι’ αυτό θα χρειαστούν μέτρα».

«Οι επιδημιολογικοί δείκτες εξάπλωσης της νόσου είναι για μας κόκκινη γραμμή» υπογράμμισε ακόμη. «Αποδείχθηκε ότι δεν είναι εποχικός ο ιός και δεν είδαμε ύφεση, αλλά αύξηση. Οι ασυμπτωματικοί επίσης βοήθησαν στην υπέρμετρη μετάδοση του ιού» συμπλήρωσε.

«Στα θετικά είναι ότι είμαστε σε καλό δρόμο για το εμβόλιο και οι υγειονομικοί μας έχουν μάθει καλύτερα τον ιό. Οι αποφάσεις που παίρνονται είναι πάντα με επιστημονικά κριτήρια» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...