1546
Ο Ματ Ράιτ γνωρίζει τον κροκόδειλο «Μποουνκράντσερ» εδώ και χρόνια | Matt Wright Facebook

Αυστραλία: Χαλαρός τηλεπαρουσιαστής παίζει φιλικά με έναν κροκόδειλο

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2020, 18:49
Ο Ματ Ράιτ γνωρίζει τον κροκόδειλο «Μποουνκράντσερ» εδώ και χρόνια
|Matt Wright Facebook

Αυστραλία: Χαλαρός τηλεπαρουσιαστής παίζει φιλικά με έναν κροκόδειλο

Protagon Team Protagon Team 17 Σεπτεμβρίου 2020, 18:49

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η θέα ενός κροκόδειλου που κατευθύνεται προς το μέρος τους με το στόμα ορθάνοιχτο, θα έμοιαζε με σκηνή από τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες τους. Προφανώς, οι φόβοι τους θα ήταν δικαιολογημένοι, μιας και όταν οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με κροκόδειλους του αλμυρού νερού, τα πράγματα συνήθως δεν τελειώνουν καλά για το είδος μας.

Οι ίδιοι κανόνες δεν ισχύουν για τον Ματ Ράιτ, τον λεγόμενο «Outback Wrangler», δηλαδή τον καουμπόη της απόμερης, αραιοκατοικημένης εξοχής της Αυστραλίας, που παρουσιάζει μία τηλεοπτική εκπομπή με το ίδιο όνομα.

«Κάτσε, κάτσε, κάτσε!» προστάζει τον «Μποουνκράντσερ», τον κροκόδειλο που έρχεται προς το μέρος του, σαν να ήταν ένα καλά εκπαιδευμένο σκυλί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The hazards of working in northern Australia, Tommy’s at it again ?? @australia @bisleyworkwear @topendsafaricamp #wildlife @sandpalmsatbynoe

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matt Wright (@mattwright) στις

Ο Ράτι μάζευε μερικούς κορμούς δέντρων από ένα ποτάμι στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, που είναι ξακουστή για τους κροκόδειλους που κυκλοφορούν στα γλυκά νερά της, όταν τον πλησίασε o φαινομενικά παιχνιδιάρης «Μποουνκράντσερ».

Σε ένα από τα βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο αυστραλιανός καουμπόης προσπαθεί να διώξει μακριά τον κροκόδειλο, όχι γιατί είναι επικίνδυνος, μα επειδή δεν αφήνει εκείνον και τον συνεργάτη του, Τόμι, να κάνουν τη δουλειά τους!

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, μας ακολουθεί παντού» ακούγεται να λέει ο 40χρονος, προτού βουτήξει το κεφάλι του τετράμετρου κροκόδειλου μέσα στο νερό, περίπου όπως θα έκανε ένας παιχνιδιάρης πατέρας.

Πράγματι, οι δυο τους φαίνεται να έχουν μία ιδιαίτερη σχέση, που κρατάει εδώ και επτά χρόνια. Οπως εκμυστηρεύτηκε ο Ράιτ στο δίκτυο NT News, ο «Μποουνκράντσερ» είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς έχει χάσει το ένα μάτι του και μέρος του σαγονιού του και έτσι συχνάζει μακριά από τους άλλους κροκόδειλους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

One of those days ya can’t get rid of that annoying pest, Tommy’s having a hard time. @topendsafaricamp @ntaustralia @bisleyworkwear @sandpalmsatbynoe #australia #living #crocs #wireswildlife #wild #amazing_australia

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matt Wright (@mattwright) στις

Ωστόσο, ο Ράιτ φρόντισε να υπενθυμίσει ότι παρά την ακίνδυνη φύση της συγκεκριμένης αλληλεπίδρασης, οι κροκόδειλοι του αλμυρού νερού είναι συνήθως εξαιρετικά επικίνδυνοι.

«Δουλεύω με κροκόδειλους εδώ και 20 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί κανέναν κροκόδειλο να συμπεριφέρεται έτσι. Είναι ωραίο που έχω αυτήν τη σχέση με έναν άγριο κροκόδειλο, αλλά να θυμάστε πως ο κροκόδειλος του αλμυρού νερού είναι ο πιο επιθετικός κροκόδειλος στον κόσμο και ευθύνεται για πολλούς θανάτους», έγραψε στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Bonecruncher being an absolute pest wile we’re working to clear some logs in the water. Guys understand this is not normal behaviour for a salt water croc. I’ve been working with crocs for over 20years now and working with bone cruncher for the last 7years this is the first croc I’ve ever seen behave in this manner. It’s great to see and be part of this relationship with a wild croc but remember that salt water croc is the most aggressive croc in the world and are the cause of many deaths. @discovercrocodiles @australia @topendsafaricamp @jayprehistoricpets @natgeoau @discovery @thetodayshow @nature #crocs #living #wild #wildlife

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matt Wright (@mattwright) στις

Οπως αναφέρει ο Guardian, το βίντεο αυτής της ιδιαίτερης συνάντησης του Αυστραλού με τον «Μποουνκράντσερ», που φαίνεται να είναι ο πιο φιλικός κροκόδειλος στον κόσμο, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες προβολές.

«Αυτό είναι το πιο αυστραλιανό πράγμα που έχω δει» έγραψε στα σχόλια ένας χρήστης του Instagram.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι συγκρίσεις με τον επίσης αυστραλό τηλεπαρουσιαστή Στιβ Ιργουιν, που πέθανε το 2006, όταν ένα σαλάχι τον τσίμπησε στο στήθος, με αποτέλεσμα να του τρυπήσει την καρδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...