291
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Κεραμέως: Τα πρότυπα σχολεία θα ενισχυθούν, δεν θα καταργηθούν

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 20:50
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Κεραμέως: Τα πρότυπα σχολεία θα ενισχυθούν, δεν θα καταργηθούν

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 20:50

Απάντηση στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ που ζήτησε από το βήμα της Βουλής την κατάργηση των πρότυπων σχολείων, χαρακτηρίζοντάς τα «ελιτίστικα» έδωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Μπορεί κάποιοι να ζητάνε την κατάργησή τους, εμείς όμως με τις πράξεις μας δείχνουμε ενίσχυση και στήριξη», τόνισε η Υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο της συζήτησης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα είχε παραδώσει σε μια τραγική κατάσταση, αλλά «επαναφέρουμε σταδιακά την κανονικότητα στα πρότυπα και στα πειραματικά μέχρι να φέρουμε συνολική ρύθμιση για την ενίσχυσή τους»!

Την ίδια ώρα, η υπουργός παρέθεσε στοιχεία για την κατάσταση που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου, επέφερε μια σειρά από αλλαγές χωρίς να προβλέψει τη συνακόλουθη ραγδαία αύξηση στις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό», είπε και επισήμανε ότι ορισμένες από τις αλλαγές αυτές είναι:

1. Εισαγωγή της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε 116 Δήμους της χώρας χωρίς την πρόβλεψη των αναγκαίων πιστώσεων για την κάλυψη πρόσληψης νηπιαγωγών.

2. Μείωση από 25 σε 22 μαθητές ανά τμήμα στην Α’ Δημοτικού που αύξησε τον αριθμό των τμημάτων, συμπαρασύροντας πρόσθετες ανάγκες σε προσωπικό.

3. Προσθήκη 4ης Ομάδας Προσανατολισμού στην Γ Λυκείου, η οποία δημιούργησε επιπλέον – κυρίως ολιγομελή – τμήματα σε όλη την Επικράτεια.

4. Υποχρεωτικά 7ωρα στα μαθήματα κατεύθυνσης και εκτόξευση αναγκών σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

5. Κατάργηση της διπλής μοριοδότησης για τους υπηρετούντες σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, που ήρε κίνητρο μετακίνησης εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες περιοχές.

6. Σημαντική μείωση της ποινής για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που δεν παρουσιάζονται.

Τέλος, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι δρομολογείται 3η φάση προσλήψεων βάσει των νέων κενών, κατόπιν έγκρισης από τη Βουλή 1.800 νέων πιστώσεων.

«Ακόμη και υπό τις αντίξοες αυτές συνθήκες, τα κενά αυτή τη στιγμή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ήδη λιγότερα από πέρυσι και στην πρωτοβάθμια παρεμφερή, δεδομένων των αυξημένων αναγκών, ενώ δρομολογείται η πλήρης κάλυψή τους», σημείωσε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...