252
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο 46ο Γενικό Λύκειο Αθηνών | Intime/Pool/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Αυτοψία της Κεραμέως στα σχολεία – Τι συζήτησε με τους μαθητές [video]

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 12:02
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο 46ο Γενικό Λύκειο Αθηνών
|Intime/Pool/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Αυτοψία της Κεραμέως στα σχολεία – Τι συζήτησε με τους μαθητές [video]

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2020, 12:02

Ολοι έχουν συμβάλει στη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων, τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της στο 46ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, σήμερα Δευτέρα, πρώτη ημέρα λειτουργίας για τη Γ’ Λυκείου.

Η υπουργός επεσήμανε ότι «πάμε βήμα βήμα, προσεκτικά και εδώ είμαστε να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα για να δούμε πώς θα πάει η συνολικότερη αποκλιμάκωση των μέτρων».

Συνομίλησε ακόμη με μαθητές του σχολείου για τις ανησυχίες τους και τους καθησύχασε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η ύλη των εξετάσεων θα είναι όσα διδάχθηκαν στην τάξη.

Τα σχολεία άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα για τη Γ’ Λυκείου και την επόμενη, 18 Μαΐου, θα ανοίξουν για τις άλλες τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ως γνωστόν τα σχολεία έκλεισαν στις 11 του περασμένου Μαρτίου για να εμποδιστεί η διασπορά του κορονοϊού –σε ορισμένες περιπτώσεις όμως είχαν κλείσει νωρίτερα λόγω των πρώτων κρουσμάτων της επιδημίας.

Σε αντίθεση με το σαφές πρόγραμμα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, άγνωστο είναι τι θα συμβεί με την πρωτοβάθμια.

Οι μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων πιθανώς να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες την 1η Ιουνίου, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών. Από το υπουργείο έχει ξεκαθαριστεί ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά «μόνο αν υπάρχει η βεβαιότητα ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά».

Οι μαθητές κάθονται πάντως σε αποστάσεις, ενώ για τμήματα που έχουν περισσότερους από 15 μαθητές, τα μαθήματα θα γίνονται ορισμένες ημέρες της εβδομάδας και εκ περιτροπής. Σε ισχύ είναι ακόμη μέτρα για τα διαλείμματα και τον καθαρισμό και την απολύμανση των σχολείων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...