259
Η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως με τον Κώστα Γαβρόγλου στη συνάντησή τους στο υπ. Παιδείας | AΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Κεραμέως για Γαβρόγλου: «Ας ελπίσουμε να μην αλλάξει πάλι γνώμη»

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 12:18
Η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως με τον Κώστα Γαβρόγλου στη συνάντησή τους στο υπ. Παιδείας
|AΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Κεραμέως για Γαβρόγλου: «Ας ελπίσουμε να μην αλλάξει πάλι γνώμη»

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2017, 12:18

Η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, με την αρμόδια τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, άνοιξε τον κύκλο ενημερωτικών επαφών του υπουργού με τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές για τη νέα δομή του Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εκτίμηση του κ. Γαβρόγλου στις δηλώσεις που έγιναν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ήταν πως απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις «ανεξάρτητα -όπως είπε- αν κανείς συμφωνεί με τις απαντήσεις ή όχι».

«Στόχος μας», επανέλαβε ο υπουργός, «είναι η αναβάθμιση του Λυκείου και ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά του Λυκείου θα μπορούν να ξαναείναι στο σχολείο και το σχολείο θα μπορεί να παίζει τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό του ρόλο. Είναι μία συζήτηση δύσκολη και περίπλοκη. Είναι μία αρχή και με βάση αυτή την αρχή -δεσμεύθηκε- θα δούμε ενδεχόμενες βελτιώσεις».

Από την πλευρά της, η Νίκη Κεραμέως δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το τελευταίο διάστημα «έχουμε γίνει αποδέκτες αντικρουόμενων δηλώσεων και ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης», ενώ εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για αρκετά σημεία της κυβερνητικής πρότασης.

«Ακουσα με προσοχή, έκανα πολλές ερωτήσεις σε σχέση με το σχέδιο, το οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα, διατηρούμε σοβαρότατες επιφυλάξεις σχετικά με το σχέδιο αυτό, θεωρούμε ότι πάρα πολλά σημεία είναι πολύ προβληματικά, χρήζουν διευκρίνισης, χρήζουν προσεκτικότερης μελέτης», τόνισε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, παραπέμποντας για τα περαιτέρω στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε το νομοσχέδιο προκειμένου να τοποθετηθούμε επ’ αυτού, ελπίζοντας βεβαίως κύριε υπουργέ ότι μέχρι τότε δεν θα έχουν αλλάξει εκ νέου οι προθέσεις της κυβέρνησης», ήταν η αιχμή της κυρίας Κεραμέως προς τον κ. Γαβρόγλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...