281
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ διαμαρτύρεται στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης | ΙΝΤΙΜΕnews

Η στιγμή που ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί τον Κουτσούμπα για τη διάλυση της διαδήλωσης

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 16:04
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ διαμαρτύρεται στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Η στιγμή που ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. παρακαλεί τον Κουτσούμπα για τη διάλυση της διαδήλωσης

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 16:04

Λίγα λεπτά πριν από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για τη διάλυση της διαδήλωσης του ΚΚΕ στα Προπύλαια, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε τη συνάντηση που απαιτούσε νωρίτερα (εδώ) με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στο κέντρο της Αθήνας.

Στο διάλογο που έχει απαθανατιστεί σε βίντεο, ο κ. Κουτσούμπας αξιώνει την παρουσία εισαγγελέα, ενώ φαίνεται να αδιαφορεί για την παράκληση του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. να διαλυθεί η πολυπληθής συγκέντρωση.

Σε ήρεμο τόνο ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης εξηγεί στον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ότι η συνάθροιση θα πρέπει να διαλυθεί ησύχως, σε διαφορετική περίπτωση είναι υποχρεωμένος να δώσει εντολή για τη διάλυσή της.

Στην επανάληψη της παράκλησής του για τη διάλυση της διαδήλωσης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας θέτει όρους λέγοντας ότι  αυτό θα γίνει μόνο αν αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ., ειδικά όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να πειθαρχήσει στα μέτρα και να μην οργανώσει αντίστοιχη κινητοποίηση των βουλευτών και των μελών του.

Αντιγράφοντας τη διατύπωση περί απρόκλητης επίθεσης της Αστυνομίας στους διαδηλωτές του ΚΚΕ, ο τομεάρχης  Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ζήτησε σε παρέμβασή του στη Βουλή την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων καλώντας την κυβέρνηση να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενώ αίσθηση προκάλεσε το επιχείρημά του ότι  σε όλες τις σημερινές οι εκδηλώσεις, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο από το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25, «υπήρξε πλήρης τήρηση όλων των υγειονομικών κανόνων». Κάτι που είναι προφανές ότι δεν έγινε στη δεύτερη διαδήλωση του ΚΚΕ μόνο και μόνο λόγω του πλήθους των συμμετεχόντων και ενώ ήταν σε ισχύ με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η σχετική απαγόρευση τέτοιου είδους συναθροίσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...