643
Επί ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο κώφευε διαρκώς και για τις καταλήψεις και για την πλατεία Εξαρχείων, δήλωσε ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας | INTIMEnews

Καμίνης: Εγώ δυστυχώς δεν μπορούσα να συνεργαστώ με Τόσκα, Γεροβασίλη & Παπακώστα για τα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 15:23
Επί ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο κώφευε διαρκώς και για τις καταλήψεις και για την πλατεία Εξαρχείων, δήλωσε ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας
|INTIMEnews

Καμίνης: Εγώ δυστυχώς δεν μπορούσα να συνεργαστώ με Τόσκα, Γεροβασίλη & Παπακώστα για τα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2019, 15:23

Τις επιχειρήσεις των αρχών στα Εξάρχεια και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας, χαιρέτισε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εκφράζοντας παράλληλα το παράπονό του για τη στάση της προηγούμενης ηγεσίας του Προστασίας του Πολίτη επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.

« Εγώ δυστυχώς υπηρέτησα το Δήμο σε μια εποχή, από το ’15 τουλάχιστον και μετά, όπου δεν μπορούσα να συνεργαστώ με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ένας δήμαρχος που δεν έχει τη συνεργασία του υπουργείου δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του όπως θέλει. Το υπουργείο κώφευε διαρκώς και για τις καταλήψεις και για την πλατεία Εξαρχείων. Υπήρχαν εισαγγελικές παραγγελίες για όλα αυτά και το αυτί του υπουργείου δεν ίδρωνε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών».

Σήμερα όμως, και με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αλλάξει άρδην -βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού- η κατάσταση στα άβατα της  ανομίας, εκτίμηση του κ. Καμίνη είναι ότι πρόκειται για «μοναδική ευκαιρία να ανασάνει η πρωτεύουσα».

«Γιατί όσο παραμένουν ανοιχτές αυτές οι πληγές των καταλήψεων σε 40 κτίρια, της ανομίας στα Εξάρχεια, η Αθήνα δε θα μπορέσει να ανακάμψει. Είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία. Εγώ τα χαιρετήσω αυτά τα πράγματα τα οποία γίνονται, συμπαρατάσσομαι απολύτως και με το δήμο φυσικά και με το υπουργείο», ανέφερε στη συνέντευξή του ο πρώην δήμαρχος.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της:

Για την επιχείρηση του δήμου στα Εξάρχεια

«Είναι η μοναδική ευκαιρία να ανασάνει η πρωτεύουσα γιατί όσο παραμένουν ανοιχτές αυτές οι πληγές των καταλήψεων σε 40 κτίρια, της ανομίας στα Εξάρχεια κι όλα αυτά η Αθήνα δεν θα μπορέσει να ανακάμψει. Είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία. Εγώ τα χαιρετήσω αυτά τα πράγματα τα οποία γίνονται, συμπαρατάσσομαι απολύτως και με το δήμο φυσικά και με το υπουργείο».

Γιατί δεν είχε απομακρυνθεί το «ΚΕΠ των αναρχικών» επί της δημαρχίας του

«Γιατί δεν ρωτάτε καλύτερα το υπουργείο γιατί δεν είχε απομακρυνθεί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, όχι μόνο γι’ αυτό και για πάρα πολλά άλλα ζητήματα. Εγώ δυστυχώς υπηρέτησα το Δήμο σε μια εποχή, από το ’15 τουλάχιστον και μετά, όπου δεν μπορούσα να συνεργαστώ με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ένας δήμαρχος που δεν έχει τη συνεργασία του υπουργείου δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του όπως θέλει. Το υπουργείο κώφευε διαρκώς και για τις καταλήψεις και για την πλατεία Εξαρχείων. Υπήρχαν εισαγγελικές παραγγελίες για όλα αυτά και το αυτί του Υπουργείου δεν ίδρωνε».

Για το πώς θα μπορέσει να διατηρηθεί η κατάσταση στα Εξάρχεια

«Θα πρέπει να υπάρχει σταθερή παρουσία της Αστυνομίας εκεί, όχι απουσία και πού και πού κανένα γιουρούσι να αδειάσουν καμιά κατάληψη και πάλι απουσία. Μια σταθερή κανονική παρουσία της Αστυνομίας, έτσι θα λυθεί το πρόβλημα».

Για τη στάση του ΚΙΝΑΛ στην υπόθεση Novartis

«Εχουμε πει ότι την πρόταση για την προανακριτική επιτροπή θα την υπερψηφίσουμε, θα την στηρίξουμε. Θα πρέπει η Βουλή να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες, να βρει τα συγκεκριμένα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί, να τα περιγράψει, να τα θεμελιώσει στον ποινικό κώδικα και να προχωρήσει και να δούμε αν θα ασκηθεί η ποινική δίωξη. Όλα αυτά έχουν διαδικαστικά βήματα πάρα πολύ συγκεκριμένα ότι καταρχήν υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ότι έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, αυτό είναι γνωστό, εστιάζονται στο πρόσωπο του κ. Παπαγγελόπουλου και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε και διαρκώς η επιτροπή ασκώντας τα καθήκοντά της θα εντοπίζει και συγκεκριμένες ευθύνες».

Για το αν ήταν σωστό που η κυβερνητική πλειοψηφία άφησε εκτός τον Αλέξη Τσίπρα

«Είναι μια κίνηση τακτικής η οποία ωφελεί τη ΝΔ από δύο πλευρές. Το πρώτο είναι ότι δεν “ηρωοποιεί” τον κ. Τσίπρα και δεν τον “θυματοποιεί” για να του δώσει το πρόσχημα να φωνάζει ότι διώκεται πολιτικά κλπ, κατά δεύτερο λόγο τον αφήνει και στο απυρόβλητο και μπορεί έτσι να προωθεί και το δικομματισμό που επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης, οπότε είναι διπλό το όφελος σε αυτή την περίπτωση. Αν ήμουνα εγώ πλειοψηφία θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα».

Για τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος

«Θα δούμε την πρόταση της κυβέρνησης όταν θα έρθει, εμείς έχουμε κάνει τη δικιά μας πρόταση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...