298
Αν το σχετικό σενάριο είχε «παίξει» την περίοδο που ήταν σε εξέλιξη ο διαωνισμός των τηλεοπτικων αδειών, ο Βαγγέλη Μαρινάκης αιφνιδίασε με την κίνησή του | φωτ. αρχείου

Και ξαφνικά μπάσιμο Μαρινάκη για την έκτη «ορφανή» τηλεοπτική άδεια

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 15:06
Αν το σχετικό σενάριο είχε «παίξει» την περίοδο που ήταν σε εξέλιξη ο διαωνισμός των τηλεοπτικων αδειών, ο Βαγγέλη Μαρινάκης αιφνιδίασε με την κίνησή του
|φωτ. αρχείου

Και ξαφνικά μπάσιμο Μαρινάκη για την έκτη «ορφανή» τηλεοπτική άδεια

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 15:06

Με αίτηση που κατέθεσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο Βαγγέλης Μαρινάκης διεκδικεί επισήμως την έκτη (σε σύνολο επτά) «ορφανή» τηλεοπτική άδεια που παρέμεινε ελεύθερη μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού.

Μαζί με τη αίτησή του, το αφεντικό της Alter Ego, κατέθεσε στο ΕΣΡ και την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέσω της Alter Ego o κ. Μαρινάκης κατέχει ποσοστό 22% στην Τηλέτυπος ΑΕ, η οποία πλέον δεν έχει το δικαίωμα μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος. Στις 30 Οκτωβρίου συζητείται η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Το ΕΣΡ αναμένεται να εξετάσει το φάκελο διεκδίκησης της άδειας καναλιού εθνικής εμβέλειας από τον κ. Μαρινάκη και ακολούθως να προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπονται από τον σχετικό νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που ανετράπη από την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας (κρίθηκε ως αντισυνταγματικός) ο κ. Μαρινάκης είχε αναδειχθεί υπερθεματιστής της τέταρτης και τελευταίας άδειας, δίνοντας 73,9 εκατ. ευρώ. Ο εφοπλιστής είχε καταβάλει μάλιστα εντός προθεσμίας την α’ δόση των 26,3 εκατ.ευρώ για την τηλεοπτική άδεια.

Στον δεύτερο διαγωνισμό του ΕΣΡ είχε κυκλοφορήσει το σενάριο ότι θα κατέβαινε μαζί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη προς διεκδίκηση μίας από τις άδειες στην προκηρυχθείσα αδειοδότηση, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε.

Ενα άλλο σενάριο τον εμφάνιζε να επιδιώκει την εξασφάλιση θεματικής άδειας μέσω του Μega, κάτι που επίσης δεν προχώρησε.

Σήμερα και αφού έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από την ανάδειξη πέντε οριστικών υπερθεματιστών που πήραν επισήμως άδεια σταθμού εθνικής εμβέλειας (Γιάννης Αλαφούζος – ΣΚΑΪ, Δημήτρης Κοντομηνάς – ALPHA, Θοδωρής Κυριακού – ΑΝΤ1, Γιάννης Βαρδινογιάννης – STAR και Ιβάν Σαββίδης -Epsilon TV και προσεχώς Οpen), o κ. Μαρινάκης κινήθηκε για την απόκτηση της 6ης «ορφανής άδειας».

Κατά πληροφορίες, σε αντίστοιχη κίνηση για την τελευταία ελεύθερη έβδομη άδεια αναμένεται να προχωρήσει και άλλος επιχειρηματίας με ενεργή εμπλοκή στον χώρο του ποδοσφαίρου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...