222
Μισέλ, Μπετέλ, Μακρόν (που διακρίνεται δεξιά) και Μέρκε τα πίνουν | Twitter/ Hrvoje Krešić, N1

Μέρκελ και Μακρόν για μπίρες μετά τη Σύνοδο – κερνούσε ο Μπετέλ

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 14:18
Μισέλ, Μπετέλ, Μακρόν (που διακρίνεται δεξιά) και Μέρκε τα πίνουν
|Twitter/ Hrvoje Krešić, N1

Μέρκελ και Μακρόν για μπίρες μετά τη Σύνοδο – κερνούσε ο Μπετέλ

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2018, 14:18

Φαίνεται ότι το δείπνο εργασίας των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit είτε δεν άρεσε είτε δεν αρκούσε στην Ανγκελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Ξαβιέ Μπετέλ και τον Σαρλ Μισέλ. Ετσι με έκπληξη οι θαμώνες ενός μπαρ στην περίφημη Γκραν Πλας των Βρυξελλών είδαν τη γερμανίδα καγκελάριο, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τους πρωθυπουργούς του Λουξεμβούργου και του Βελγίου να μπαίνουν στον χώρο και να κάθονται σε ένα μοναστηριακό τραπέζι για να απολαύσουν μπίρες και τηγανιτές πατάτες.

Η Μέρκελ και ο Μακρόν έσφιξαν τα χέρια των θαμώνων και κουβέντιασαν μαζί τους. Ο Μπετέλ είπε πως κέρασε τα ποτά για να γιορτάσει την επανεκλογή του, την Κυριακή.

Ενας κροάτης δημοσιογράφος, που «συνέλαβε» στην κάμερα τους τέσσερις πολιτικούς, ανέφερε στο Twitter ότι μίλησε με μια ομάδα επισκεπτών που κουβέντιασαν με την Μέρκελ. Τη ρώτησαν για το Brexit. «Παρακαλώ, είναι μια υπέροχη βραδιά», τους απάντησε εκείνη. «Ας μην τη χαλάσουμε».

Από την άλλη, συνεργάτης του Μακρόν είπε πως ο γάλλος πρόεδρος και η Μέρκελ περπάτησαν μαζί μέχρι το ξενοδοχείο τους από τη Σύνοδο Κορυφής και, όταν έφθασαν, ο Μακρόν έλαβε ένα SMS από τον Μπετέλ που τον προσκαλούσε για ένα ποτό στην άλλη γωνία: «Ηταν έμπνευση της στιγμής», είπε ο συνεργάτης του Μακρόν. «Πολύ χαλαρά».

«Ηταν πολύ ωραία», δήλωσε ο Μπετέλ το μεσημέρι της Πέμπτης κατά την άφιξή του για τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...