201
Ο Ερίκ Ζεμούρ σε ομιλία του στο Λονδίνο στις 19 Νοεμβρίου | REUTERS/Tom Nicholson

Και επισήμως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 16:19
Ο Ερίκ Ζεμούρ σε ομιλία του στο Λονδίνο στις 19 Νοεμβρίου
|REUTERS/Tom Nicholson

Και επισήμως υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 16:19

Ο ακροδεξιός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ερίκ Ζεμούρ ανακοίνωσε την Τρίτη με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι θα είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές τον Απρίλιο του 2022.

«Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να σώσουμε τη Γαλλία. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για την προεδρία», είπε ο Ζεμούρ στο μήνυμα.

Πανταχού παρών στον δημόσιο διάλογο από τον Σεπτέμβριο, ο πρώην δημοσιογράφος είδε τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει, γεγονός που θορύβησε τη Μαρίν Λεπέν, την ακροδεξιά υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού, η παρουσία της οποίας στον δεύτερο γύρο θεωρείτο μέχρι πρότινος περίπου δεδομένη.

Όμως η –ως τώρα ανεπίσημη– προεκλογική εκστρατεία του Ζεμούρ ήδη συναντά δυσκολίες.

Στις δημοσκοπήσεις μένει στάσιμος, επικρίνεται για έλλειψη οργάνωσης και στις περιοδείες του στην επαρχία αποδοκιμάζεται. Προ ημερών, ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ανταποδίδοντας χειρονομία διερχόμενης στη Μασσαλία. Οι φωτογραφίες από το συμβάν προκάλεσαν σάλο, αναγκάζοντάς τον να παραδεχθεί ότι συμπεριφέρθηκε με «άκομψο» τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε την Κυριακή, στον πρώτο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου 2022, συγκεντρώνει το 14% με 15% της πρόθεσης ψήφου, πίσω από τη Μαρίν Λεπέν (γύρω στο 19%) και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (25%).

Ο Ζεμούρ προγραμματίζει να εμφανιστεί στις 5 Δεκεμβρίου στη μεγάλη αίθουσα Zénith στο Παρίσι. Πρόκειται για την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...