• Το σόου του Αυτιά στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ: «Ολος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία»

    Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Ωδείο Αθηνών το βράδυ της Δευτέρας, ήταν ένα πολιτικό σόου: το κυβερνών κόμμα παρουσίασε μια πολυσυλλεκτική και στέρεη λίστα υποψηφίων, με ηχηρά ονόματα, σαφές ιδεολογικό αποτύπωμα, προεκλογικούς στόχους, αλλά και ηχηρούς πολιτικούς συμβολισμούς, όπως είναι η υποψηφιότητα του, διωκόμενου από την αλβανική Δικαιοσύνη, δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

     

    Ηταν 41+1 υποψήφιοι, όλοι τους πρωταγωνιστές της βραδιάς και διεκδικητές της ψήφου των πολιτών και είχαν όλοι 60 δευτερόλεπτα να συστηθούν –«αν τελικά ο κόσμος με εμπιστευτεί, θα ασκήσω και πολιτική, και μάλιστα δυναμική. Το οφείλω στις γυναίκες που δεν έχουν βήμα, στον εαυτό μου που έχει μάθει να διεκδικεί αλλά το χρωστάω και στην εξάχρονη κόρη μου, που θέλω να μάθει να μάχεται και να διεκδικεί όσα όσα δικαιούται και όλα όσα αξίζει», είπε, για παράδειγμα, η τηλεπαρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη, η υποψηφιότητα της οποίας ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

     

    Ομως κάθε σόου που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει και αυτόν τον έναν, τον κεντρικό σόουμαν, αυτόν που θα ξεσηκώσει το πλήθος και θα κόψει τα εισιτήρια –και αυτός ήταν ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος έδωσε ένα ρεσιτάλ διαχυτικότητας και ξεσήκωσε με την ομιλία του το κομματικό ακροατήριο.

    Τα όσα είπε ο δημοσιογράφος-πολιτευτής στο ένα λεπτό που ο κάθε υποψήφιος είχε δικαίωμα να συστηθεί στο κοινό, έδωσαν, καλώς ή κακώς, το στίγμα της λαμπερής, από παραταξιακή άποψη, βραδιάς στο Ωδείο Αθηνών.

     

    «Ολος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Αυτιάς –διότι προφανώς δεν αρκεί «όλη η Ελλάδα να είναι μπλε», όπως τη θέλει το νεοδημοκρατικό οπαδικό σύνθημα, αλλά πρέπει και όλος ο πλανήτης να είναι μπλε. Ο κ. Αυτιάς άντλησε, όπως εξήγησε, έμπνευση από τους ομογενείς τους οποίους συνάντησε στη Νέα Υόρκη, με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

     

    «Αν αρχίσω να μιλάω, θα κρατήσει τέσσερις ώρες, γι’ αυτό βάλανε το ένα λεπτό» προειδοποίησε –και απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ενημέρωσε: «Κύριε πρόεδρε, μόλις επέστρεψα από την Αμερική, εκεί έζησα τον Ελληνισμό, εκεί ήταν ο υπουργός Αμύνης, εκεί ήταν ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, εκεί ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής ο Γιάννης ο Πλακιωτάκης, και ο Ελληνισμός της Αμερικής ψηφίζει ΝΔ, κύριε πρόεδρε. Σας μεταφέρω ένα μεγάλο μήνυμα. Από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, όλοι, όλος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία», είπε, κάνοντας μερικούς να απορούν γιατί ο κ. Αυτιάς έμεινε τελικά μόνο στον πλανήτη μας και δεν αναζήτησε ψηφοφόρους και σε εξωπλανήτες που μπορούν να συντηρήσουν ζωή και ψήφους.

    Αλλά ο κ. Αυτιάς δεν έμεινε μόνο εκεί, είχε άλλα 30 δευτερόλεπτα με το μικρόφωνο. Και τα χρησιμοποίησε για να διηγηθεί μια ιστορία αποκαλυπτική της προσωπικής σχέσης που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια με τον κ. Μητσοτάκη, συνδυάζοντάς την με το τι σκοπεύει να κάνει στην Ευρωβουλή ως ευρωβουλευτής της ΝΔ:

     

    «Απόψε –τελειώνω, έχω άλλα 30 δεύτερα», είπε, «όταν ο κ. πρόεδρος ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ, μου έστειλε ένα βιβλίο. Η αφιέρωση έλεγε “Γιώργο, χαρισμένο σε σένα, γιατί μπορείς και αλλάζεις τους νόμους από την εκπομπή”. Θα τους αλλάξουμε τους νόμους στην Ευρώπη, θα τους φτιάξουμε για την Ελλάδα. Το 90% των νόμων ψηφίζεται εκεί και πρέπει να γίνουν ελληνικοί νόμοι! Για την Πατρίδα! Για την Πατρίδα τη γλυκιά! Για τα 20 μέτρα, για την οικογένεια του προέδρου», υποσχέθηκε.

     

    Και έπειτα είπε το σύνθημά του, που δεν τον ενοχλεί καθόλου που ήταν το σύνθημα και επί Επταετίας: «Και πάνω από όλα, αυτό το σύνθημα που τσάκισε τους πάντες: “Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια” πάμε! Πάμε όλοι μαζί! Δυνατά! Για την Ελλάδα! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου», φώναξε καταχειροκροτούμενος.

  • Ο Καρτερός αποδομεί από την «Αυγή» το δημοσκοπικό αφήγημα του Κασσελάκη: «Οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του ’23 γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα και στον πρόεδρό του»

    Δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι με τον Στέφανο Κασσελάκη στον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ορισμένοι αρθρογραφούν για αυτό και μάλιστα στην κομματική «Αυγή», στην οποία ο αρχηγός έχει μεν αλλάξει δύο διευθυντές σε έξι μήνες, αλλά δεν έχει επιβάλλει τον θαυμασμό με το στανιό για ό,τι κάνει και ό,τι λέει.

     

    Ετσι, στην «Αυγή της Κυριακής» και όχι όποιος κι όποιος, αλλά ο Θανάσης Καρτερός, ο άλλοτε επικεφαλής του επικοινωνιακού μηχανισμού του Αλέξη Τσίπρα και συνομιλητής του τέως αρχηγού, έγραψε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν πουλάει –τουλάχιστον δεν πουλάει τόσο όσο λένε οι δημοσκόποι και οι κόλακες του νέου μοντέλου στον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ο κ. Καρτερός σημείωσε χαρακτηριστικά πως «σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του ’23 γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα και στον πρόεδρό του. Τους απωθεί, αντί να τους έλκει».

     

    Εγραψε πιο αναλυτικά στο άρθρο του με τίτλο «Οι μεν, οι “δεν” και ο Κασσελάκης»:

     

    «Απευθύνεται στο μεγάλο κοινό που έχει γυρίσει την πλάτη στα κόμματα και απέχει από τις εκλογές όχι γιατί είναι απολίτικο, αλλά γιατί είναι απογοητευμένο. Κάπως έτσι το είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στον Νίκο Ευαγγελάτο. Εκφράζοντας, μάλιστα, την πεποίθηση ότι με την ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ, τη δική του αυθεντική στάση, τις θέσεις για την ακρίβεια, την οικονομία κ.λπ., την επικοινωνία μέσω των σόσιαλ, στην οποία επιδίδεται με μεγάλη συχνότητα και δεινότητα, είναι απολύτως εφικτό το κόμμα να αναδειχτεί πρώτο στις ευρωεκλογές. Να αποκατασταθεί η Αριστερά ως κυβερνώσα.

     

    »Αυτή η αντίληψη ταιριάζει προφανώς με τον χαρακτήρα και την εικόνα που διακονεί και διακινεί. Υπηρετώντας την, ξενάγησε τον Ευαγγελάτο στο καινούργιο, απλησίαστο για τους πολλούς σπίτι του στο Κολωνάκι, συνδέοντας την απόκτησή του με το όνειρο του Έλληνα για “ένα κεραμίδι” πάνω από το κεφάλι του. Η εικόνα του επιχειρηματία που πλούτισε έντιμα και μπορεί να διαθέσει δύο εκατομμύρια για να αγοράσει το σπίτι των ονείρων του συνάδει, κατά τη γνώμη του τουλάχιστον, με τον στόχο να γοητεύσει τους απογοητευμένους. Να τους προσελκύσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    »Καλώς και μακάρι. Η καφετέρια, οι περιοδείες του και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, μάλιστα, ότι πολλοί από τους ακίνητους κινούνται. Την ίδια στιγμή, όμως, δείχνουν και ότι σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του ’23 γυρίζουν την πλάτη στο κόμμα και στον πρόεδρό του. Τους απωθεί, αντί να τους έλκει. Παρόντες σε πέτρινα χρόνια, ξεροκέφαλοι αντίπαλοι της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δημοκράτες των αγώνων, πεινώντες και διψώντες τη σεμνότητα της δικαιοσύνης, δεν… Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, ελκυστικός για τους μεν, δεν είναι καθόλου ελκυστικός για τους “δε”».

     

  • Ο Στέφανος Κασσελάκης προωθεί τον εξάδελφό του, Βασίλη, για ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

    Το κατά πόσο μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να «επαναπατρίσει» τους σχεδόν μισούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του 2023 που του γυρνούν την πλάτη –αν υποθέσουμε ότι θέλει όντως να κάνει κάτι τέτοιο– είναι πάντως ένα δύσκολο θέμα: ιδίως μετά τα όσα προέκυψαν από τις προκριματικές του κόμματος για την κατάρτηση του ευρωψηφοδελτίου, οι 35 του οποίου ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα από την Κουμουνδούρου.

     

    Δεν θα σταθούμε στην προώθηση από την ηγεσία και στις υποψηφιότητες τηλεπερσόνων με συγκεκριμένη αισθητική –από τον Δημήτρη Παπανώτα και τον Δημήτρη Πανόπουλο, ως τον παίκτη του «Survivor» Νάσο Παπαργυρόπουλο. Αλλά στην υποψηφιότητα με ονοματεπώνυμο, στην υποψηφιότητα ενός άλλου Κασσελάκη.

     

    Ο Βασίλης Κασσελάκης ανακηρύχθηκε υποψήφιος από την Κρήτη. Είναι εξάδελφος του προέδρου, που σε αυτό τουλάχιστον ακολουθεί τα βήματα του προκατόχου του, ο οποίος ως γνωστόν είχε και αυτός τον δικό του εξάδελφο, τον Γιώργο, στο κόμμα και στην κυβέρνηση.

     

    Η πλάκα είναι ότι ο κ. Κασσελάκης Β’, είναι γιος του Γιάννη Κασσελάκη, ο οποίος μέχρι και τις εκλογές του 2023 ήταν βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ και ήταν εκ νέου υποψήφιος τον Μάιο και τον Ιούνιο (χωρίς επιτυχία).

     

    «Μεγαλώσαμε σε μια δημοκρατική οικογένεια όπου υπήρχε πάντοτε η ελευθερία της άποψης και το μήνυμα του πατέρα μου όταν του ανακοίνωσα την απόφασή μου ήταν “παιδί μου, πήγαινε μπροστά”», εξήγησε ο κ. Κασσελάκης Β’.




text
  • Εντάξει, αν ρίξεις καμιά ατομική βόμβα μπορεί να σε τραβήξουν για κακούργημα


    29 Απριλίου 2024, 22:13