• «Κορίτσια, γιατί είστε εδώ;» - η βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αριστοτέλους

    Τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη για το σχολικό bullying και τον Στέφανο Κασσελάκη, θα τα διαβάσετε αλλού στο Protagon –εδώ θα σταθούμε στα όσα είπε και έκανε ο Πρωθυπουργός στη βόλτα του στο κέντρο της πόλης το πρωί της Τρίτης, πριν δηλαδή ξεκινήσει επίσημα το πρόγραμμά του.

     

    O κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να κάνει μια βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους, καθώς σε μια καφετέρια του κέντρου της Θεσσαλονίκης είχε βάλει και ένα ραντεβού με τους τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

     

    Βγήκε λοιπόν από το ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει και στον περίπατό του εντόπισε κάποιες νεαρές –που αποδείχτηκαν μαθήτριες από σχολείο της Πυλαίας και κάθονταν έξω απολαμβάνοντας τον ήλιο.

     

    «Κορίτσια, γιατί είστε εδώ;», τις ρώτησε μεταξύ σοβαρού και αστείου –καθώς τέτοια ώρα τα παιδιά έχουν σχολείο– για να πάρει την απάντηση ότι βρίσκονται σε εκδρομή. Ετσι, ο Πρωθυπουργός τους είπε: «Είστε δικαιολογημένες».

     

    Μετά ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε τους βουλευτές της ΝΔ. Τους επεσήμανε την έκτακτη επιχορήγηση προς τον δήμο Θεσσαλονίκης ύψους 13 εκατ. ευρώ για τη βραδινή αποκομιδή των απορριμμάτων και τους είπε , «να το λέτε αυτό στον κόσμο».

     

    Επίσης, συζήτησε για το θρυλικό αντιτορπιλικό «Βέλος», λέγοντας ότι το πλωτό μουσείο θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη. «Θα το εξετάσουμε και θα το λύσουμε (το ζήτημα) και το “Βέλος” θα μείνει στη Θεσσαλονίκη», είπε συγκεκριμένα.

     

    Επειδή όμως όλα στη Θεσσαλονίκη τελειώνουν με ένα τσουρέκι, ακολούθησε μια επίσκεψη στον «Τερκενλή».

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Δρυμιώτης εξηγεί γιατί ο Ανδρουλάκης «έχει χάσει την μπάλα» - αλλά και κάτι άλλο σημαντικό που αγνοούμε για αυτές τις ευρωεκλογές

    Γενικά τον Ανδρέα Δρυμιώτη είναι απόλαυση να τον βλέπεις στην τηλεόραση: λόγω εμπειρίας και αποστρατείας τα λέει χωρίς στρογγυλεύσεις ο βετεράνος εκλογολόγος-γκουρού και γι’ αυτό είναι συνήθως ανελέητος στις κρίσεις του –άρα και με τον τρόπο του ευχάριστος, οι «ψυχαγωγικοί φόνοι» που λένε και οι ψυχολόγοι έχουν πέραση γενικώς ως θέαμα.

     

    Ετσι, το πρωί της Τρίτης ο κ. Δρυμιώτης βγήκε στο Action24, στην πολύ καλή εκπομπή «Πρωινή ζώνη» των Γιώργου Κακούση και Αννας Λιβαθυνού και απεφάνθη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει άνετα δεύτερος, διότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει χάσει εντελώς την μπάλα».

     

    Το ΠΑΣΟΚ «είχε την ευκαιρία και την έχασε. Δεν μπορεί να μιμηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ όπως επιχειρεί να κάνει ο Ανδρουλάκης», εξήγησε ο κ. Δρυμιώτης, για να συμπληρώσει: «Πήγε κόντρα στα μη κρατικά πανεπιστήμια και στην επιστολική ψήφο. Αν θέλει να ψηφίσει κάτι τέτοιο ο κόσμος θα ψηφίσει το original και όχι το μαϊμού. Ο ένας (ο Στέφανος Κασσελάκης) χαμογελάει, ο άλλος (ο κ. Ανδρουλάκης) είναι μουτρωμένος· από ποιον θα αγοράζατε αυτοκίνητο; Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική. Από ό,τι καταλαβαίνω ο Ανδρουλάκης έχει κάνει ένα στενό κύκλο που του λένε πόσο καλός είσαι», είπε.

     

    Ομως ο κ. Δρυμιώτης πέρα από τη συνοπτική πολιτική αποδόμηση του κ. Ανδρουλάκη –που προσφέρει, όπως είπαμε, μια κάποια ψυχαγωγία– είπε και κάτι πολύ ενδιαφέρον για τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές.

     

    «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που αγνοούνται: Στις εκλογές του 2019 είχαμε 40 κόμματα, τώρα ρισκάρω και λέω ότι θα έχουμε 20 κόμματα. Από τα 40, τα 34 πήραν κάτω από 3% και μάλιστα τα 31 εξ αυτών κάτω από 1,5%. Τώρα μπήκε το παράβολο των 20.000 ευρώ που αν δεν πάρεις το 1,5% το χάνεις. Το 2019 είχε μείνει ένα 21% που πήραν τα κόμματα αυτά, τώρα θα πάρουν 6%, άρα υπάρχει ένα 15% για να μοιραστούν τα κόμματα που θα συμμετέχουν»…

     

    Αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό για τον πήχη που (θέλει να) βάζει το κάθε κόμμα ως στοίχημα.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Μητσοτάκης έκρινε ότι ο ΠΑΟΚ αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα

    Επιστρέφουμε στα όσα είπε και έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, για να περάσουμε στο αθλητικό δελτίο ειδήσεων: ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Πολίχνη, όπου έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής, είχε συνομιλία με κατοίκους της περιοχής και η κουβέντα πήγε γρήγορα στο ποδόσφαιρο, τη lingua franca για κάθε συζήτηση μεταξύ αγνώστων.

     

    Σε αυτή τη συζήτηση ο κ. Μητσοτάκης —δηλωμένος οπαδός του Ολυμπιακού—αναγνώρισε πως ο ΠΑΟΚ αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα.

     

    Σε τουλάχιστον δύο συζητήσεις του με κατοίκους της περιοχής, ο κ. Μητσοτάκης τους  ρώτησε  αν θα πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, εκείνοι απάντησαν καταφατικά και ο Πρωθυπουργός τους ανταπάντησε πως «το αξίζει» —στη μία περίπτωση δε, επιχειρηματολόγησε επικαλούμενος το 2-2 που απέσπασε ο Δικέφαλος του Βορρά στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ.

     

    Για την Ιστορία, οι εκτιμήσεις του κ. Μητσοτάκη έγιναν με τον ΠΑΟΚ να προπορεύεται με έναν βαθμό διαφορά από την ΑΕΚ, ενώ δύο βαθμούς πίσω είναι ο Παναθηναϊκός και τέσσερις ο Ολυμπιακός.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Φέτος έπρεπε να στείλουμε και στη Eurovision κάτι σε Ολυμπιακό. Τι πρόκριση!


    8 Μαΐου 2024, 23:58