• Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλει ότι η νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδας έχει κρυμμένη μια σβάστικα

    Την περασμένη Δευτέρα η ΕΠΟ παρουσίασε τη νέα εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας –έβαλε και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γκουστάβο Πογέτ να ποζάρει με αυτήν. Κακόγουστη; Αναμφίβολα ναι, αλλά εδώ που τα λέμε, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπήρξε και ποτέ κοιτίδα αισθητικής.

     

    Ομως στο ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, προφανώς ευρισκόμενοι σε οίστρο μετά τις ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις που τους ξαναβάζουν στη Βουλή, δεν είχαν τέτοια πεζά προβλήματα, με το κομψό ή όχι της νέας φανέλας. Ανακάλυψαν ότι η εν λόγω εμφάνιση είναι ένα εργαλείο εκφασισμού, ένα κρυφό μήνυμα νεοναζισμού, ένα cunning plan του Τάκη Μπαλτάκου που είναι πρόεδρος της ΕΠΟ και κάποτε ήταν συνομιλητής της Χρυσής Αυγής!

     

    Την ανακάλυψη έκανε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, ο Ερικ Μιλτιάδης Εντμαν, ο οποίος αφού είδε στην μπλούζα αγκυλωτό σταυρό, αναφώνησε «Εύρηκα!» και έκανε την παρακάτω δήλωση, στην οποία έμπλεξε ακόμα και τον συγχωρεμένο τον Τζίμη Πανούση!

     

    «“Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού, και τα μυαλά στα κάγκελα τ’ αόρατου εχθρού…” έλεγε ο Τζίμης Πανούσης, συμπληρώνοντας πως “όλο το έθνος προσκυνά σώβρακα και φανέλες”. Κι έρχεται η ΕΠΟ, υπό τον γνωστό και μη εξαιρετέο θεωρητικό της Ακροδεξιάς, κ. Μπαλτάκο, να βάλει σταυρό τεράστιο στη φανέλα, με αγκυλωτές απολήξεις.

     

    »Από τη μία η κυβέρνηση φέρνει ακραία αντιδημοκρατικές, επικίνδυνες τροπολογίες, δήθεν για να αποκλείσει τη παρουσία των ναζί στη Βουλή, κι από την άλλη κάνει το παν για να τους κανονικοποιήσει στην κοινωνία…»

     

    Επειτα ο κ. Εντμαν ανήρτησε και τη δήλωσή του στα κομματικά social media

  • Ο Αδωνις Γεωργιάδης διαφημίζει τις τιμές του μπακαλιάρου

    Το παρατηρητήριο δραστηριότητας Αδωνι Γεωργιάδη εντόπισε τον υπουργό Ανάπτυξης στην κεντρική ιχθυαγορά της Αθήνας να διαφημίζει on camera τις τιμές του μπακαλιάρου –εν όψει της 25ης Μαρτίου. Διότι, παραφράζοντας το αμερικανικό ρητό για το παιδί και το γκέτο, μπορείς να βγάλεις τον υπουργό Ανάπτυξης από τις τηλεπωλήσεις, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις τις τηλεπωλήσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης.

     

    «Ηρθαμε σήμερα εδώ στη Βαρβάκειο για να δείτε με τα μάτια σας ότι κατόπιν της συμφωνίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την Κεντρική Βαρβάκειο Ιχθυαγορά Αθηνών, μπορείτε να αγοράσετε για το παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου δύο διαφορετικές ποικιλίες μπακαλιάρου όχι του παστού, το τονίζω, αλλά του ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου. Την ποιότητα Pollock στα 4,98 και την ποιότητα Codστα 7,98», είπε ο κ. Γεωργιάδης, σταματώντας ένα βήμα προτού αναφωνήσει: «Ελα, πάρε πάρε πάρε».

     

    Αυτό που απομένει πάντως, είναι μια αναφορά του κ. Γεωργιάδη και στις τιμές των σκόρδων, διότι τι είναι μπακαλιάρος χωρίς τη σκορδαλιά του.

  • O Κουτσούμπας στο Παρίσι, στις διαδηλώσεις κατά του Μακρόν - και με γαλλικά κάπως καλύτερα από το «ζαμέ Κορωπί» του Δημητρακόπουλου

    Ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μετέβαινε την Πέμπτη στο Παρίσι για να συμμετάσχει στις ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μακρόν και της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό, ήταν γνωστό —είχε προαναγγελθεί από τον Περισσό και άλλωστε ο αριστερόστροφος ακτιβισμός είναι από τα δημοφιλή εξαγώγιμα αγαθά της πατρίδας μας.

     

    Αυτό που δεν είχε προαναγγελθεί ότι ο κ. Κουτσούμπας θα απευθυνόταν στους διαδηλωτές στα γαλλικά για να στείλει τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς: «Σερ αμί, σερ καμαράντ, ο νομ ντε παρτί κομουνίστ ντε Γκρες…»

     

    Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε στο πλήθος στα γαλλικά, διαβάζοντας και με χαρακτηριστικό αξάν Φθιώτιδας, αλλά σίγουρα καλύτερα από αυτά του ακριβοθώρητου δικηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη —«ζαμέ Κορωπί»— Δημητρακόπουλου.

     

    Αξίζει κανείς να το απολαύσει [πάντα υπεύθυνα]

     




text
  • Να προκηρύξουμε ένα βραβείο ειλικρίνειας για τον υποψήφιο που δεν θα πει ούτε λέξη για την Ευρώπη


    20 Απριλίου 2024, 10:40