• Η Τσαπανίδου σε ρόλο κονφερανσιέ του Τσίπρα: «Πρόεδρε, έλα με φόρα!»

    Υπάρχουν δύο τρόποι να δει κανείς τον ρόλο της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατ’ αρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται μόνο για μια συμβατική εκπρόσωπο Τύπου, που εκδίδει ανακοινώσεις και κάνει δηλώσεις –σε αυτό, εδώ που τα λέμε, δεν έχει υπάρξει ως τώρα ιδιαίτερα επιτυχημένη, αν αναλογιστεί κανείς το χάος που έφερε στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

     

    Η 56χρονη δημοσιογράφος όμως είναι και ένα είδος κονφερανσιέ* στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα: τον προλογίζει, τον εξυμνεί, τον κολακεύει, τον αγκαλιάζει, ενώ παράλληλα, με το χαρακτηριστικό μπρίο και σκέρτσο της «ζεσταίνει» ένα κοινό που θέλει και κόπο αλλά και τρόπο να ζεσταθεί.

     

    Η κυρία Τσαπανίδου το έχει· δεν είναι ένας θηλυκός Αλκης Στέας, είναι κάτι καλύτερο και το απέδειξε το βράδυ της Δευτέρας στο «Ιβανώφειο» της Θεσσαλονίκης. Καλώντας τον κ. Τσίπρα στο βήμα και αφού είπε ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη, από την οποία η ίδια κατάγεται, η κυρία Τσαπανίδου αναφώνησε: «Θα μας τα πει μαζί με όλα όσα θα κάνει για τη χώρα, φέρνοντας δικαιοσύνη παντού, φέρνοντας την πολιτική αλλαγή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Πρόεδρε, έλα, έλα με φόρα!».

    Για να προλάβoυμε την όποια σεξιστική χλεύη, αυτό είναι καλό. Παρά τα χρόνια της, με τον ενθουσιασμό της και το πάθος της, η κυρία Τσαπανίδου είναι κάτι φρέσκο σε ένα κόμμα που έδειχνε γερασμένο πριν την ώρα του. Ομως, όταν από μια ολόκληρη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, αυτό που σου μένει είναι το υπαινικτικό «πρόεδρε έλα με φόρα», κάτι δεν πάει καλά με τον «πρόεδρο».

     

    * Από το Λεξικό Κοινής Νεοελληνικής: παρουσιαστής ψυχαγωγικού επιθεωρησιακού προγράμματος, ο οποίος παρεμβάλλεται ανάμεσα στα διάφορα νούμερα, λέγοντας ανέκδοτα και κάνοντας έναν υποτυπώδη διάλογο με το κοινό

  • Τελικά τον Τσιάρτα δεν θα τον ψηφίσει ούτε η μάνα του

    Δεν ξεκίνησε καλά η σταδιοδρομία του Βασίλη Τσιάρτα στην πολιτική. Ως γνωστόν, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και της Σεβίλλης –βεβαίως και της Εθνικής Ελλάδος, με την οποία πανηγύρισε το Euro 2004– συνέπραξε με το πολιτικό μόρφωμα Εθνική Δημιουργία των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη, οι οποίοι προφανώς είδαν στις ομοφοβικές κορόνες του κάτι καλό –δεν εξηγείται αλλιώς.

     

    Ομως ύστερα από λίγες εβδομάδες, η οικογένεια του κ. Τσιάρτα τον αποκήρυξε πολιτικά, αποδοκιμάζοντας όχι μόνο την επιλογή του να είναι υποψήφιος με την Εθνική Δημιουργία, αλλά και τις γνωστές θέσεις του.

     

    Σε δήλωσή τους η μητέρα του κ. Τσιάρτα, Σοφία, και η αδελφή του, Ελευθερία, ανέφεραν: «Ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω (του κ. Τσιάρτα) και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό».

     

    Και συνέχισαν: «Ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του».

    ΥΓ. Το οικογενειακό δράμα συνεχίστηκε, καθώς το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Τσιάρτας εξέδωσε ανακοίνωση, προσπαθώντας να εξηγήσει τις πολιτικές του θέσεις.

     

    Με δεδομένο ότι έως τώρα δεν έχει πείσει ούτε τη μάνα του, μπορείς να σκεφτείς ότι είναι μια πολιτικά αυτοκτονική προσπάθεια.

     

    Τέλος πάντων, η ανάρτηση του κ. Τσιάρτα είναι μακροσκελής και όποιος το επιθυμεί μπορεί να τη διαβάσει παρακάτω [απολαύστε υπεύθυνα]:




text
  • Μόνο ψηφιακά τα ειδοποιητήρια από την Εφορία. Κατευθείαν στα spam


    8 Μαΐου 2024, 14:19