• Βίτσας: Να ρωτήσουμε τους νέους «γιατί δεν οργανώνεστε στον ΣΥΡΙΖΑ» - και ας μας απαντήσουν «γιατί είσαστε μ@λ@κες»

    Παρά τις απειλές (ή τις υποσχέσεις, όπως το βλέπει κανείς) του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα αφήσει την κυβέρνηση σε «χλωρό κλαρί», ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα δικά του προβλήματα.

     

    Και φαίνεται ότι τα οργανωτικά ζητήματα –το πώς δηλαδή το κόμμα θα αντιστοιχηθεί με την εκλογική επιρροή του, εκκρεμότητα που υπάρχει από τη νύχτα της 7ης Ιουλίου 2019 και ακόμα να λυθεί– παραμένουν θέμα τόσο ακανθώδες, που γεννά περιστατικά οδυνηρής ειλικρίνειας.

     

    Σαν αυτό που αλίευσε η εκπομπή «Secret» στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Βίτσα, βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό.

     

    Ο κ. Βίτσας ακούγεται σε διαδικτυακή συζήτηση να προβληματίζεται σχετικά με τη δράση που πρέπει να αναλάβουν σε τοπικό επίπεδο οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να προσεγγίσουν νέα μέλη.

     

    …«Να βγάλετε ένα χαρτί εκεί στο Μεταξουργείο, υπάρχουν πολύ ωραίες ταβέρνες και πολύ ωραία στέκια, να βγάλετε ένα χαρτάκι, να πάτε και να το δώσετε σε μερικούς νέους, με μία ερώτηση, όχι κανένα κατεβατό, που να λέει, ας πούμε, “ρε παιδιά, γιατί δεν οργανώνεστε;”. Κι ας σου γράψει ο άλλος “γιατί είσαστε μαλάκες, γιατί αυτό” –συγγνώμη τώρα μιλάμε και στο Facebook–, για το ένα και για το άλλο… Να βγάλουμε και μία εμπειρία».

     

    Τέλος πάντων, επειδή άλλο να το διαβάζεις και άλλο να το ακούς, υπάρχει και το ηχητικό εδώ.

  • Ο Αδωνις επιμένει στα περί απόλυσης εργαζόμενου που δεν εμβολιάζεται

    Πέντε ημέρες. Τόσες πέρασαν από την περασμένη Παρασκευή, όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκαθάρισε, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, ότι δεν τίθεται θέμα απόλυσης μη εμβολιαζόμενου εργαζόμενου. Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είχε μια εντελώς διαφορετική άποψη.

     

    Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε εκ νέου ότι ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί «σπουδαίο λόγο» για να διώξει έναν εργαζόμενο που δεν εμβολιάζεται.

     

    «Αν ζητάτε τη γνώμη μου, ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί κάτι τέτοιο, αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή».

     

    Διευκρίνισε ωστόσο ότι πρόκειται για ζήτημα που κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες και δεν αφορά την κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να υπάρξει σχετική νομοθέτηση.

     

     

  • Ως και 10.000 ευρώ για μία μπομπονιέρα του γάμου του Ανδρέα με τη Μιμή!

    Μια που πλησιάζουμε τα 25χρονα από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου –ήταν 23 Ιουνίου 1996 όταν άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο– και επειδή υπάρχουν ακόμα πολλοί φαν που φιλούν το χώμα πάνω στο οποίο πάτησε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, να πούμε ότι έχει βγει σε πλειστηριασμό η μπομπονιέρα του γάμου του με τη Δήμητρα Λιάνη.

     

    Την αποκάλυψη έκανε το protothema.gr, σύμφωνα με το οποίο η ασημένια αναμνηστική μπομπονιέρα από τον γάμο του Ανδρέα με τη Μιμή, με την υπογραφή του οίκου νυφικών της Νταίζης Αντωνοπούλου, που σχεδίασε για την ημέρα εκείνη –ήταν 13 Ιουλίου 1989– και το νυφικό, έχει βγει σε δημοπρασία, με τιμή εκκίνησης τα  5.000 ευρώ.

    Ωστόσο, ο «Στέντωρ» της «Καθημερινής» είχε και συνέχεια: η τιμή εκκίνησης ήταν στα 5.000 ευρώ, αλλά σύμφωνα με τον ηρακλειώτη συλλέκτη που την έβγαλε στο σφυρί το ενδιαφέρον ήταν τέτοιο που οι προσφορές ήδη έφτασαν τα δέκα χιλιάρικα ευρώ!

  • Ο Τσακαλώτος επιτίθεται στη ΝΔ με το βίντεο της Μαίρης Συνατσάκη

    Το ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ένας από τους λίγους αληθινά απολαυστικούς κοινοβουλευτικούς που διαθέτουμε, είναι γνωστό. Δεν είναι τόσο η προφορά ή οι λεκτικές ακροβασίες ούτε μόνο το αγγλοσαξονικό χιούμορ του· είναι ότι έχει μια σπάνια ικανότητα να δανείζεται στοιχεία από την ελληνική pop culture και να τα φέρνει στη Βουλή.

     

    Τελευταίο παράδειγμα η ομιλία του στην Ολομέλεια την Τρίτη για το εργασιακό νομοσχέδιο. Ο κ. Τσακαλώτος είπε πολλά και διάφορα, αλλά το αληθινά ξεχωριστό ήταν η αναφορά του στην παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη.

     

    Αφορμή ήταν το αφοπλιστικό βίντεο που η κυρία Συνατσάκη ανήρτησε στα social media αποδομώντας μέσα σε λίγα λεπτά το χυδαίο και σεξιστικό «προωθητικό» σποτ για το αμφιλεγόμενο –και τελικά ακυρωθέν– συνέδριο Γονιμότητας.

     

    Είπε ο κ. Τσακαλώτος:

     

    «Στις εκλογές του 2019 ένας από τους πυλώνες σας ήταν η ασφάλεια. Μόνο που θέλατε να περιορίσετε την έννοια της ασφάλειας στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.

     

    »Από τη μια μεριά διότι τις επιδόσεις σας και στον στενό ορισμό της ασφάλειας δεν τις λες και εντυπωσιακές, από την άλλη, όλες οι πολιτικές διευρύνουν την ανασφάλεια με την ευρύτερη έννοια.

     

    »Ανασφάλεια με την ευρύτερη έννοια σημαίνει: Εργαζόμενοι σε επισφαλείς θέσεις εργασίας·
    νέοι άνθρωποι που είναι μεταξύ χαμηλόμισθης εργασίας και καμίας εργασίας (ανεργίας)· νέοι και νέες χωρίς καμία προοπτική για επαγγελματική εξέλιξη· και σε λίγο νέοι και νέες χωρίς προοπτική κάποιας αξιοπρεπούς σύνταξης.

     

    »Και τι λέτε σε αυτά τα παιδιά; Τους λέτε κάντε παιδιά, κάντε οικογένεια. Και στέλνετε τους βουλευτές σας να μιλήσουν σε απαράδεκτα συνέδρια, με απαράδεκτα μνήματα που στοχοποιούν τις γυναίκες.

     

    »Ε λοιπόν όχι. Δεν φταίνε οι γυναίκες. Φταίνε νομοσχέδια σαν και αυτό.

     

    »Και μην το ακούτε από μένα. Ακούστε το από τη Μαίρη Συνατσάκη που έκανε ένα από τα πιο πολιτικά βίντεο που έχω δει ποτέ.

     

    »Που αναρωτιέται πώς να κάνεις παιδί πριν τα 40: Όταν δεν έχεις αρχικά δουλειά ή έχεις δουλειά και πληρώνεσαι τόσο, που οριακά τα βγάζεις πέρα; Όταν δεν στηρίζονται οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι άνεργοι γονείς;».

     

    Ο κ. Τσακαλώτος είχε δίκιο. Το βίντεο της κυρίας Συνατσάκη είναι όντως ένα από τα πιο πολιτικά των τελευταίων ετών. Γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει και την κυβέρνηση, που τάχα προβληματίζεται για τη μειωμένη απήχησή της στους νέους, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου τα βίντεο είναι κάτι χοντροκομμένα προπαγανδιστικά σποτ σαν εκείνο με την Ελεφάντη για τους αργυρώνητους δημοσιογράφους.

     

    Απολαύστε υπεύθυνα

     

     

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Mary Synatsaki (@mairiboo)




text
  • Η Ρωσία κατηγορεί τον Κασπάροφ για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης. Λογικό με τόσους ίππους και αξιωματικούς…


    25 Απριλίου 2024, 19:08