• Οταν ο «Peanut» υποδέχτηκε τον Σασόλι

    Το σημερινό «παρατηρητήριο Peanut», η ειδησεογραφία σχετικά με τον σκύλο Φυστίκη που έχει υιοθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει νέες φωτογραφίες και μάλιστα πιο εξωστρεφείς και πιο «παρεμβατικές» από ποτέ.

     

    Διότι ο συμπαθής ημίαιμος βρέθηκε αυτή τη φορά στο πλατύσκαλο του πρωθυπουργικού μεγάρου ώστε να υποδεχτεί, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, τον Νταβίντ Σασόλι, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

     

    Οι εικόνες του Μενέλαου Μυρίλλα, του SOOC, δεν είναι απλώς όμορφες. Δείχνουν και πώς μια απλή κίνηση, η υιοθεσία ενός αδέσποτου από ένα καταφύγιο, δημιουργεί πολιτική υπεραξία από το πουθενά.

  • Η Σοφία Ζαχαράκη ανοίγει φύλλο πίτας στην Κρήτη - αλλά κανείς δεν φοράει μάσκα

    H Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, πρόσφατα αντιμετώπισε περιπέτεια με τον κορονοϊό –μάλιστα με μια ανάρτησή της περιέγραψε χωρίς εξωραΐσμούς την ασθένεια δηλώνοντας πόσο προσεκτική θα είναι στο εξής, τώρα που γύρισε στα καθήκοντά της (βλέπε σχετική Βαβέλ, εδώ).

     

    Γι’ αυτό και προκαλουν εντύπωση οι εικόνες από την επίσκεψη της κυρίας Ζαχαράκη στην Κρήτη και στο ορεινό Λασίθι, όπου συμμετείχε στο γαστρονομικό workshop της ισραηλινής σεφ Ατάλια Εϊν Μορ (Atalya Ein Mor).

     

    Οχι ότι δεν έπρεπε. Διαφήμιση στον ελληνικό τουρισμό κάνει η σεφ Ατάλια, ενώ η κυρία Ζαχαράκη φαίνεται ότι ανοίγει και καλό φύλλο πίτας. Ομως εντύπωση κάνει ότι σε πολλές από τις φωτογραφίες που διανεμήθηκαν με αφορμή την παρουσία της υφυπουργού στα όμορφα χωριά του Αγίου Νικολάου, οι υπόλοιποι δεν την πολυχρησιμοποιούν την προστατευτική μάσκα.

    For the record, που λένε και στην Κρήτη, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική, σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους.

     

  • Μήπως οι βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι ανησυχητικά πολλοί;

    Μια ενδιαφέρουσα είδηση έκρυβε η… είδηση ότι αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών που μπορούν να παρακολουθούν ταυτόχρονα διά ζώσης τις εργασίες της Βουλής.

     

    Το ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ότι ο αριθμός ανέρχεται πλέον σε 120, εξηγώντας ότι σε αυτή τη χαλάρωση των μέτρων συνέβαλαν:

     

    α) η πρόσφατη σχετική ΚΥΑ για τους κλειστούς συνεδριακούς χώρους,

     

    β) το γεγονός ότι η αίθουσα της Ολομέλειας έχει υψηλή οροφή και δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκου αέρα,

     

    και γ) ότι η πλειοψηφία των βουλευτών έχει ήδη εμβολιαστεί.

     

    Και εδώ είναι η είδηση μέσα στην είδηση: όπως είπε ο κ. Τασούλας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάνω από 200 βουλευτές έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ πάνω από 150 έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

     

    Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα ένα τόσο καλό νέο. Διαβάζεται και διαφορετικά.

     

    Διότι με δεδομένο ότι κανείς από τους βουλευτές μας δεν είναι κάτω των 30 ετών, αυτό σημαίνει ότι όλοι –και οι 300– είχαν από τα τέλη Απριλίου πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19. Και όντως, ο νεότερος των βουλευτών, ο Ευάγγελος Λιάκος, βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, είχε σπεύσει να εμβολιαστεί στις 29 Απριλίου (βλέπε σχετική Βαβέλ, εδώ), σχεδόν πριν από έναν ολόκληρο μήνα.

     

    Ομως φαίνεται ότι αυτοί που έχουν κάνει έστω μία δόση είναι μόλις «πάνω από 200» –πόσο «πάνω» δεν διευκρινίστηκε, αλλά μπορεί κανείς νόμιμα να υποθέσει ότι αν ήταν πολύ περισσότεροι, π.χ. 250, θα είχε επισημανθεί.

     

    Μήπως λοιπόν οι βουλευτές που δεν έχουν κάνει καν την πρώτη δόση του εμβολίου είναι, παραδόξως, πολλοί; Την ώρα που ζητάμε από τους πολίτες να εμβολιαστούν και ενώ από την άλλη κάποιοι άλλοι έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο όλο επειδή δεν είναι γεμάτη η Βουλή;

     

  • Ο Μπακογιάννης στα γυρίσματα του «Greek Freak» στα Σεπόλια

    Στα γυρίσματα του «Greek Freak», της ταινίας των στούντιο της Disney για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

     

    Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Νιγηριανού Ακίν Ομοτόσο (Akin Omotoso), γυρίζεται αυτές τις ημέρες στα Σεπόλια όπου μεγάλωσε ο έλληνας σταρ του NBA.

     

    Με αυτή την αφορμή και καθώς τα γυρίσματα γίνονται στα όρια της δικαιοδοσίας του, ο κ. Μπακογιάννης έσπευσε να αναδείξει και τη λειτουργία του Athens Film Office, που βοηθά στην ανάπτυξη κινηματογραφικών παραγωγών στην πρωτεύουσα.

     




text
  • Το καράτε στα τυπικά προσόντα για βουλευτική έδρα


    25 Απριλίου 2024, 08:34