• Μια διαφωτιστική απάντηση στον Τσίπρα για τις πατέντες των εμβολίων

    Για τον Αλέξη Τσίπρα η άρση του καθεστώτος της πατέντας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι η νέα «υπερήφανη διαπραγμάτευση». Οπως το 2014 έλεγε ότι όλα θα λυθούν με τους δανειστές αν διαπραγματευτεί υπερήφανα, σε αντίθεση με τους άλλους δηλαδή που δεν ήταν τόσο υπερήφανοι σαν τους αριστερούς που το έχουν στο αίμα τους, έτσι και τώρα έχει αναγάγει την άρση της πατέντας σε πανάκεια, στο γιατρικό διά πάσαν νόσον και ό,τι άλλο.

     

    Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους της εμμονής, ο πιστός του Νάσος Ηλιόπουλος έφτασε στο σημείο να πει και το εξής απίστευτο την Παρασκευή, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»: «Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να κινδυνεύουν να πεθάνουν και εκατομμύρια να καταστρέφονται οικονομικά, επειδή δεν αίρεται το καθεστώς της πατέντας»…

     

    Αλλά ας πούμε ότι ο κ. Ηλιόπουλος, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, λέει και κάποια κουβέντα παραπάνω στο πλαίσιο της υπερβολής του αντιπολιτευτικού λόγου. Ο κ. Τσίπρας τι πιστεύει ότι θα γίνει αν αρθεί το καθεστώς της πατέντας για κάτι τόσο πολυσύνθετο όπως είναι τα εμβόλια της Pfizfer/BioNTech ή της Moderna; Θα αρχίσει να φτιάχνει ο καθένας εμβόλιο στη φάμπρικα όπου φτιάχνει τα ντεπόν και τα ιμόντιουμ;

     

    Μια απάντηση έδωσε ο Γιώργος Παππάς, ο οποίος διατηρεί ένα αναλυτικό-αποκαλυπτικό blog στο Facebook για την παρόν και το μέλλον της πανδημίας, και τον έχουμε φιλοξενήσει και στο Protagon.

     

    O κ. Παππάς παραπέμπει στη διαφωτιστικότατη πρόσφατη ανάλυση του χημικού και μπλόγκερ Ντέρεκ Λοου, με τίτλο «Οι μύθοι της παρασκευής εμβολίων», και σχολιάζει:

     

    «Σε όσους απαιτούν να σπάσουν οι πατέντες και να φτιάξουν όλοι άμεσα εμβόλια, προτείνω να διαβάσουν μια εξαιρετική ανάλυση του Derek Lowe, που αναλύει γιατί ΔΕΝ είναι εύκολο να κάνουμε τον αγροτικό συνεταιρισμό της Πέρα Ραχούλας εργοστάσιο μαζικής παραγωγής εμβολίων: Για να αντιγράψεις λοιπόν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για παράδειγμα, πρέπει να φτιάξεις το κατάλληλο κομμάτι DNA (εύκολο, έχω ήδη παραγγείλει σετ Ο Μικρός Βιολόγος), να φτιάξεις με βάση αυτό το αντίστοιχο mRNA (θα το κάνω με καρμπόν για να έχει vintage χροιά το mRNA), να φτιάξεις τα λιπίδια του περιτυλίγματος (τηλέφωνο τον χασάπη), να φτιάξεις με τα λιπίδια και το mRNA αυτά τα λιπιδικά νανοσωματίδια που έχει το εμβόλιο (εξειδικευμένο όσο δεν πάει, θέλει ειδικές συσκευές και τεχνογνωσία, δεν την παραγγέλνεις online την συνδεσμολογία και σε 2 μέρες στο σπίτι σας για συναρμολόγηση, άσε που ό,τι υπάρχει σχετικό το έχουν ήδη δεσμεύσει οι εταιρείες που φτιάχνουν αυτά τα εμβόλια), μετά να τα βάλεις όλα αυτά τα νανοσωματίδια σε φιαλίδια με ορό, ζάχαρη και λοιπά (αυτό δα, θα προσλάβουμε μπαρίστα), και να συσκευάσεις/μεταφέρεις τα φιαλίδια (κι αυτό άνετα, θα δανειστούμε τα φορτηγά από τα παγωτατζίδικα)».

  • Η Μαρία Σπυράκη για βουλευτής Θεσσαλονίκης; (Και μια ακόμα καραμπόλα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ)

    Εντάξει, το έχουμε εμπεδώσει: εκλογές δεν θα γίνουν το 2021. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη συζήτηση για το ποιος θα κατέβει υποψήφιος και πού. Τελευταίο «κρούσμα» οι αναφορές στις σκέψεις της Μαρίας Σπυράκη, τέως εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και νυν ευρωβουλευτή, να δοκιμάσει να εκλεγεί βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκη.

     

    Εγραψε συγκεκριμένα ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στη στήλη «Θεωρείο» στην «Καθημερινή»:

     

    «Η Μαρία Σπυράκη συνδέεται στενά με τη Θεσσαλονίκη. Εκεί μεγάλωσε και σπούδασε και το 2018 ήταν έτοιμη να πολιτευτεί –καθώς είχε ανοίξει πολιτικό γραφείο–, κάτι που τελικά δεν έγινε, καθώς ανανέωσε τη θητεία της στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεδομένου όμως πως τρίτη θητεία δεν πρόκειται να κάνει, φαίνεται ότι έχει μπει από τώρα στη διαδικασία να σκέφτεται την επόμενη μέρα ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Ετσι ερμηνεύω και τη συμμετοχή της σε σημερινή εκδήλωση της ΝΔ με τίτλο “Για τη Θεσσαλονίκη όπως τη θέλουμε”. Υπάρχει όμως και “πρακτικό” πρόβλημα: οι εθνικές είναι βέβαιο πως θα προηγηθούν των ευρωεκλογών. Συνεπώς, αν έχει στο μυαλό της την επιστροφή της στα πάτρια, θα πρέπει να είναι σίγουρη για την επιλογή της. Και αυτό κάνει ακόμα πιο… ενδιαφέρουσα την εσωκομματική τράπουλα στην Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς θα την ανακατέψει για τα καλά».

     

    Πέρα όμως από το «ανακάτεμα» στην Α’ Θεσσαλονίκης, μια υποψηφιότητα και ενδεχόμενη εκλογή της κυρίας Σπυράκη, θα ανακατέψει και την ευρωομάδα της ΝΔ. Τούτο διότι η λίστα των επιλαχόντων βαθαίνει.

     

    Ως γνωστόν, ο Θοδωρής Ζαγοράκης επέστρεψε μεν στην ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά αναμένεται να αποχωρήσει για να αναλάβει πρόεδρος στην ΕΠΟ –τα συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόσφατα (εδώ). Εφόσον ο κ. Ζαγοράκης αποχωρήσει, στην Ευρωβουλή θα πάει η Βίκυ Φλέσσα, η οποία είναι μεν δεύτερη επιλαχούσα, αλλά ο πρώτος, ο Γιώργος Αμυράς, είναι πια βουλευτής Ιωαννίνων και υφυπουργός Περιβάλλοντος.

     

    Με μια ενδεχόμενη αποχώρηση κάποια στιγμή στο μέλλον και της κυρίας Σπυράκη –η οποία έχει εκλεγεί τρίτη με 319.237 (!) σταυρούς – ανοίγει άλλη μια θέση. Επόμενος στη λίστα των επιλαχόντων, μετά την κυρία Φλέσσα, είναι ο Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος όμως είναι και αυτός βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών. Οπότε ακολουθεί η Φερονίκη (Νίκη) Τζαβέλα…

  • Ποιοι δεν θέλουν τοπική οργάνωση Ψυχικού στον ΣΥΡΙΖΑ;

    Σε μικρό πονοκέφαλο της γραφειοκρατίας της Κουμουνδούρου έχει αναδειχθεί, σύμφωνα με όσα έγραψαν «Τα Νέα» την Παρασκευή, η επιθυμία κάποιων φίλων και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν κομματική οργάνωση στο Ψυχικό, μια από τις πιο ακριβές περιοχές της πρωτεύουσας.

     

    Εγραψε συγκεκριμένα ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του, «Στίγμα», στα «Νέα»:

     

    «Πληροφορήθηκα από φίλο μου, κάτοικο της περιοχής Ψυχικού, ότι με πρωτοβουλία κατοίκων της φτωχής και παραμελημένης αυτής περιοχής της πρωτεύουσας, με τα όσα προβλήματα, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά το πράγμα δεν φαίνεται να ενθουσιάζει τους κομματικούς γραφειοκράτες της Κουμουνδούρου. Κατά τον φίλο μου, ο οποίος κινείται πέριξ αυτού του χώρου, ΠΑΣΟΚ το πάλαι, παρά το γεγονός ότι κατ’ επανάληψιν έχει διαβιβαστεί το σχετικό αίτημα στην Κουμουνδούρου ότι ο προοδευτικός λαός του Ψυχικού επιθυμεί να οργανωθεί, εν τούτοις ούτε φωνή ούτε ακρόαση, διότι προφανώς στην έδρα του κόμματος υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται την καζούρα που θα γίνει στο Διαδίκτυο αλλά και στα μέσα ενημέρωσης άμα της ιδρύσεως της οργάνωσης».

     

    Πάντως αν είναι κάποιος τόσο ικανός ώστε να βρει χώρο στο Ψυχικό για να στεγάσει γραφεία κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει οι καθαρόαιμοι ιδεολόγοι της Κουμουνδούρου να κάνουν την καρδιά τους πέτρα και να το αποδεχτούν. Θα μιλάμε για μεγάλο μάγκα.

     

    ΥΓ. Κάποιοι άλλοι, πάντως, που δηλώνουν καλύτερα ενημερωμένοι από τον αρθρογράφο των «Νέων», τονίζουν ότι το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη οργάνωση δεν είναι τόσο επιφανειακό, δεν έχει να κάνει δηλαδή με λόγους φαίνεσθαι και επικοινωνίας. Βασικό εμπόδιο, λένε, είναι η επιθυμία διακεκριμένου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί για τον εαυτό του το «μονοπώλιο» της τοπικής εξουσίας.

     




text
  • Και ο Ραγκούσης ανησυχεί για νοθεία στις εκλογές. Ε, ναι, όταν δεν βρίσκεις την ψήφο σου…


    28 Μαρτίου 2024, 15:51