245
Ο Ερντογάν κατά την ομιλία του στους βουλευτές του ΑΚΡ στην Αγκυρα την Τετάρτη 19/2 | Turkish Presidential Press Office/Handout via REUTERS

«Ηρωικός» Ερντογάν: Τη νύχτα του πραξικοπήματος, μου είπαν να διαφύγω σε ελληνικό νησί!

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 15:24
Ο Ερντογάν κατά την ομιλία του στους βουλευτές του ΑΚΡ στην Αγκυρα την Τετάρτη 19/2
|Turkish Presidential Press Office/Handout via REUTERS

«Ηρωικός» Ερντογάν: Τη νύχτα του πραξικοπήματος, μου είπαν να διαφύγω σε ελληνικό νησί!

Protagon Team Protagon Team 19 Φεβρουαρίου 2020, 15:24

Ο Ερντογάν αιτών άσυλο στην Ελλάδα; Αυτό ήταν το σενάριο, σύμφωνα με όσα τουλάχιστον είπε την Τετάρτη στους βουλευτές του ο τούρκος πρόεδρος για τη δύσκολη εκείνη νύχτα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Ο ίδιος, όμως, είπε «όχι» (σ.σ. πάντα κατά δήλωσή του), τονίζοντας σε όσους του πρότειναν να διαφύγει σε κάποιο ελληνικό νησί ότι προτιμά να πεθάνει σε τουρκικό έδαφος!

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του κυπριακού σταθμού «Σίγμα» από την Κωνσταντινούπολη, o Eρντογάν επέλεξε να μιλήσει –σε δραματικούς τόνους– για τη νύχτα του πραξικοπήματος.

Ετσι, σε μία ακόμη απόπειρα να τονώσει το προφίλ του ηγέτη-ήρωα, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης:

«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα  “εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω”».

«[…] Αν αργούσαμε 10-15 λεπτά ακόμη, τότε θα μας χτυπούσαν εκεί που ήμασταν. Το ελικόπτερό μας απογειώθηκε με διαφορά 10-15 λεπτών και φτάσαμε στο Ντάλαμαν και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν δεν παρέλειψε επίσης να πετάξει και το «καρφί» του για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ισχυριζόμενος πως όταν η χώρα και ο ίδιος (ο Ερντογάν) προσωπικά αγωνίζονταν κατά των πραξικοπηματιών, εκείνος έπινε καφέ στο σπίτι του.

Κατά τα άλλα, ο τούρκος πρόεδρος μοιράστηκε με τους ακροατές του την εκτίμηση ότι «οι εξελίξεις, τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη, φαίνεται ότι από εδώ και πέρα “θα θερμάνουν” ακόμη περισσότερο τα νερά στη Μεσόγειο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...