322
Αντί απλά να εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα, ζήτησε να τον... θαυμάσουν στο Facebook, ένας φυγόδικος στην Αμερική (φωτογραφία αρχείου) | EPA/JULIAN STRATENSCHULTE

ΗΠΑ: Φυγάς συμφώνησε να παραδοθεί έναντι 15.000 like στο Facebook!

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 12:42
Αντί απλά να εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα, ζήτησε να τον... θαυμάσουν στο Facebook, ένας φυγόδικος στην Αμερική (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/JULIAN STRATENSCHULTE

ΗΠΑ: Φυγάς συμφώνησε να παραδοθεί έναντι 15.000 like στο Facebook!

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 12:42

Μια απίθανη και πρωτοφανή συμφωνία έκανε ένας φυγάς με την αστυνομία στην Αμερική: Να παραδοθεί αν η ανάρτηση της αστυνομίας με τη φωτογραφία του και την λέξη «καταζητείται», συγκεντρώσει 15.000 like.

Αυτό πρότεινε ο 29χρονος Χοσέ Σιμς, που μάλλον βρίσκεται κάπου στη Νέα Υόρκη και καταζητείται από την αστυνομία του Κονέκτικατ. Σε βάρος του εκκρεμούν επτά εντάλματα σύλληψης για διάφορα αδικήματα, από διατάραξη της κοινής ειρήνης μέχρι συμπεριφορά επικίνδυνη για την υγεία ενός παιδιού.

Ο Σιμς προσέγγισε τον Μπρετ Τζόνσον, αρχηγό της αστυνομίας στην πόλη Τόρινγκτον του Κονέκτικατ με μήνυμα στο Facebook και του πρότεινε την συμφωνία, αρχικά με 20.000 like. Μετά από παζάρια, ο Σιμς κατέβασε την απαίτησή του στα 15.000 like.

«Είναι δύσκολο αλλά γίνεται», έγραψε στην ανάρτησή του ο Τζόνσον και ζήτησε παράλληλα, αν κάποιος γνωρίσει πού κρύβεται ο φυγάς, να ενημερώσει την αστυνομία.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που διαφωνούν με τη συμφωνία αυτή και την χαρακτηρίζουν «ανήθικη». Η Μάκι Χάμπερφιλντ, ειδική σε θέματα «αστυνομικής ηθικής και αστυνομικών διαδικαστικών θεμάτων» στο Κολέγιο Ποινικής Δικαιοσύνης Τζον Τζέι, τονίζει ότι ο Σιμς χρησιμοποιεί το Facebook για να εκμεταλλευτεί τόσο τα ΜΜΕ όσο και την αστυνομία, η οποία δεν έχει καμία δουλειά να διαπραγματεύεται με έναν ύποπτο, ούτε βέβαια να συμφωνεί σε μία ανταλλαγή με χιλιάδες like.

«Γίνεται ανέκδοτο (η υπόθεση). Ο κόσμος θα αρχίσει να σκέφτεται αυτές τις παραβάσεις του νόμου ως παιχνίδι», είπε η ίδια και πρόσθεσε ότι ο Σιμς με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να στρέψει όλη την προσοχή πάνω του,που είναι αυτό ακριβώς που θέλει».

Στο μεταξύ, ο Σιμς, μιλώντας στο Associated Press, που τον βρήκε μέσω…Facebook, εξήγησε ότι εννοεί απόλυτα αυτό που πρότεινε στις Αρχές και ότι θα τηρήσει τον λόγο του. «Ηθελα να τους δώσω ένα κίνητρο για όλη τη σκληρή δουλειά που κάνουν για να με πιάσουν».

Ο ίδιος έγραψε στον δημοσιογράφο ότι οι ποινές του έχουν να κάνουν με θέματα ενδοοικογενειακά και ότι κουράστηκε να κρύβεται. «Το να κοιτάω πάνω από τον ώμο μου κάθε πέντε δευτερόλεπτα, μου προκαλεί πολύ άγχος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...