296
| Φωτογραφία από το protothema.gr

«Ημασταν επτά με μαχαίρια»: Μαρτυρία-σοκ για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στον Αυλώνα

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 13:49

«Ημασταν επτά με μαχαίρια»: Μαρτυρία-σοκ για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στον Αυλώνα

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2018, 13:49

«Πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε»: Ετσι περιέγραψε το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού του 19χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ένας από τους συγκρατούμενούς του στις φυλακές του Αυλώνα.

Ο νεαρός, όχι μόνο ήταν παρών  στο περιστατικό, αλλά και συμμετείχε σε αυτό, όπως είπε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ.

Επτά άτομα συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό, τα οποία μπήκαν στον χώρο που βρισκόταν ο 19χρονος κατηγορούμενος.

«Δεν παραβιάσαμε καμία πόρτα. Η πόρτα ανοίγει για τα φάρμακα, το πρωινό, το μεσημεριανό. Μην εστιάζουμε εάν ήμασταν επτά άτομα. Δεν συμμετείχαν και οι επτά. Ήταν δύο-τρεις Ρομά, ήταν και Αλβανοί», είπε.

Οι δράστες κρατούσαν μαζί τους μαχαίρια. «Κανένας υπάλληλος, ούτε θεός δεν μπορούσε να προστατέψει αυτόν τον άνθρωπο απέναντι σε επτά άτομα με επτά μαχαίρια», είπε ακόμη.

«Ρε παιδιά, φυλακή είμαστε, δεν είμαστε κάτω από το χώμα. Με σίδερα φτιάξαμε τα μαχαίρια», εξήγησε για το πώς βρέθηκαν τα μαχαίρια.

Στη φυλακή υπάρχουν, όπως φαίνεται από το βίντεο, και κινητά με σύνδεση στο Διαδίκτυο στα χέρια κρατουμένων, επίσης κατά παράβαση των κανονισμών.

Αναφερόμενος στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Τοπαλούδη είπε ότι «ο άνθρωπος πήρε το ελάχιστο που του αξίζει. Και εγώ είμαι ληστής και θα ξαναπάω στην τράπεζα για ληστεία. Δεν έχω σκοτώσει».

Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον έξι άτομα να χτυπούν τον 19χρονο, ενώ εκείνος βρίσκεται στο κρεβάτι του κελιού του με αίματα στο πρόσωπο ενώ οι συγκρατούμενοι τού ρίχνουν κλωτσιές και μπουνιές. Ενας μάλιστα του κατεβάζει το παντελόνι.

«Δεν το έκανα εγώ, ο άλλος το έκανε», ακούγεται να λέει ο 19χρονος.

Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και έπειτα στον «Ευαγγελισμό» για να αφεθεί λίγο μετά. Στους γιατρούς είπε ότι τον βίασαν στη φυλακή, αλλά από την ιατροδικαστική εξέταση δεν διαπιστώθηκε κακοποίηση.

Μετά το περιστατικό, ο 19χρονος θα μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα ενώ το υπουργείο ζήτησε πειθαρχική έρευνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...