618
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσεύχεται αφού έλαβε εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» ύστερα από 11 ημέρες νοσηλείας | Δελτίο τύπου / POOL/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ιερώνυμος: «Αυτοπεριοριστείτε, προστατεύστε τη ζωή σας και των αγαπημένων σας»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 17:58
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσεύχεται αφού έλαβε εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» ύστερα από 11 ημέρες νοσηλείας
|Δελτίο τύπου / POOL/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ιερώνυμος: «Αυτοπεριοριστείτε, προστατεύστε τη ζωή σας και των αγαπημένων σας»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 17:58

Ενα προσωπικό, εξομολογητικό μήνυμα υπευθυνότητας για την αυστηρή τήρηση από όλους των μέτρων που αφορούν την προστασία από τον κορονοϊό, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τη Δευτέρα πήρε εξιτήριο έπειτα από 11 ημέρες νοσηλείας με Covid στον «Ευαγγελισμό».

«Αυτοπεριοριστείτε, πειθαρχήστε και προστατεύστε, με την στάση σας και με την συμπεριφορά σας, την υγεία και την ζωή την δική σας και των αγαπημένων σας ανθρώπων και όλων των συνανθρώπων μας», τονίζει ο κ. Ιερώνυμος.

Για τη δοκιμασία του ανέφερε ότι «φοβήθηκα πολύ και πόνεσα πολύ, όπως όλοι οι άνθρωποι». Εξομολογήθηκε ακόμη ότι ήταν προετοιμασμένος για όλα όταν μπήκε στο νοσοκομείο (στις 19 Νοεμβρίου) και προσθέτει ότι «άφησα τον εαυτό μου στα χέρια του Θεού και των ιατρών μου και έκανα τον Σταυρό μου με Πίστη στον Δημιουργό μου».

Ο αρχιεπίσκοπος ευχαριστεί ακόμη τους θεράποντες ιατρούς του, την Αναστασία Κοτανίδου, τη διευθύντρια της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Από την Αρχιεπισκοπή δόθηκαν και στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κ. Ιερώνυμου εμφανώς αδυνατισμένου από την περιπέτεια της υγείας του.

Το μήνυμα του κ. Ιερώνυμου:

«Αυτή τη στιγμή ανάβω, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ένα κερί για όλους τους Έλληνες και για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους συνανθρώπους μας, που δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα απέναντι σε αυτόν τον επικίνδυνο και ύπουλο εχθρό. Έναν εχθρό τον οποίο θα υπερνικήσουμε με την βοήθεια του Θεού και της Επιστήμης.

Θέλω όλοι να ξέρουν ότι προσεύχομαι για όλους κάθε στιγμή, για όλους ανεξαιρέτως, γιατί, πέρα και έξω από το τι είναι ο καθένας μας και σε τι πιστεύει και εάν πιστεύει, είμαστε όλοι άνθρωποι, δυνατοί και αδύναμοι συνάμα, πλάσματα όμως όλοι του Δημιουργού.

Θέλω όλοι να ξέρουν ότι κάθε στιγμή στο προσκεφάλι τους και στο πλευρό τους βρίσκονται οι αληθινοί ήρωες αυτής της μεγάλης δοκιμασίας για την Πατρίδα μας και για όλη την Οικουμένη. Οι ιατροί μας και οι νοσηλευτές μας και όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων μας, που θυσιάζουν κάθε έννοια του εγώ τους για να προστατεύσουν την υγεία και για να διασώσουν την ζωή όλων μας, που ξεχνούν ότι υπάρχουν για να υπάρξουμε εμείς. Καμία κουβέντα δεν φθάνει, κανένας λόγος δεν είναι αρκετός, για να αποτυπώσει όσα, ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια, κάνουν για εμάς τους συνανθρώπους τους.

Δεν θέλω όμως να σας κρύψω ότι στη διάρκεια της δικής μου δοκιμασίας φοβήθηκα πολύ και πόνεσα πολύ, όπως όλοι οι άνθρωποι. Περνώντας την θύρα του «Ευαγγελισμού», ήμουν προετοιμασμένος για όλα και, ως κληρικός, πιο εξοικειωμένος με την ιδέα που όλοι αποδιώχνουμε, ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε στο σπίτι μας, ότι δεν θα αγκαλιάσουμε ξανά τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ότι δεν θα δώσουμε και δεν θα δεχθούμε αγάπη. Άφησα τον εαυτό μου στα χέρια του Θεού και των ιατρών μου και έκανα τον Σταυρό μου με Πίστη στον Δημιουργό μου. Δεν ήταν άλλωστε για μένα η πρώτη φορά…

Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ όλους και όλες όσοι στάθηκαν με τις προσευχές τους και με τα μηνύματά τους δίπλα μου. Ήταν βάλσαμο για τις πολύ δύσκολες ώρες που πέρασα. Ευχαριστώ όλο τον πιστό Λαό μας, τους κληρικούς και τους Ιεράρχες, και, ιδιαίτερα, τους θεράποντες ιατρούς μου, την κ. Αναστασία Κοτανίδου, τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα και την Γερόντισσα-Ιατρό Παρασκευή Ρούσσου. Είμαι βαθύτατα ευγνώμων σε όλους.

Και σας παρακαλώ θερμά όλους για μία ακόμη φορά: τηρήστε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμοδίων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας. Αυτοπεριοριστείτε, πειθαρχήστε και προστατεύστε, με την στάση σας και με την συμπεριφορά σας, την υγεία και την ζωή την δική σας και των αγαπημένων σας ανθρώπων και όλων των συνανθρώπων μας.

Ενωμένοι ως Λαός, να είστε βέβαιοι ότι δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ ο Θεός».