209
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, επισήμανε τους κινδύνους από τυχόν πρόωρο άνοιγμα των σχολείων | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΟΛΜΕ: Μην ανοίξετε τα σχολεία – Εχουν πεθάνει πολλοί καθηγητές

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 15:45
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, επισήμανε τους κινδύνους από τυχόν πρόωρο άνοιγμα των σχολείων
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΟΛΜΕ: Μην ανοίξετε τα σχολεία – Εχουν πεθάνει πολλοί καθηγητές

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 15:45

Δραματική έκκληση για άνοιγμα των σχολείων τον Ιανουάριο –και όχι νωρίτερα– απηύθηναν οι εκπαιδευτικοί Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς όπως επισήμαναν, έχουν σημειωθεί πολλοί θάνατοι στον κλάδο τους από κορονοϊό.

Οπως είπε στο ethnos.gr o πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, πολλοί καθηγητές και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Πέλλα, η Θήβα και η Θεσσαλονίκη, έχουν πεθάνει, ενώ πολλοί ακόμα βρίσκονται σε νοσοκομεία διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, από τον Σεπτέμβριο, που άνοιξαν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών, ενώ 1.000 σχολεία ή τμήματα είχαν κλείσει λόγω κάποιου κρούσματος.

«Εμείς θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και όχι με τους ίδιους όρους που άνοιξαν στην έναρξη της χρονιάς και επειδή η κατάσταση είναι δύσκολη, να εξασφαλίσουμε ότι η τηλεκπαίδευση θα γίνεται χωρίς προβλήματα», λέει ο κ. Τσούχλος και τόνισε ότι: «Από την ήμερα που άνοιξαν τα σχολεία έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα. Η υπουργός έχει να μάς δει από τις 8 Οκτωβρίου και δεν απαντά στο αίτημα για νέα συνάντηση. Για τον λόγο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας μας θα πάει την Πέμπτη στις 13:00 στο υπουργείο και θα ζητήσει συνάντηση με την κυρία Κεραμέως. Ταυτόχρονα συνάδελφοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί θέλουν ανοιχτά σχολεία, αλλά με ασφάλεια για όλους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...