538
O κ. Γεωργιάδης ανασκεύασε, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Η κάλυψη Γεωργιάδη σε Αυγενάκη έφερε επικοινωνιακή «γκέλα»

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2017, 15:39
O κ. Γεωργιάδης ανασκεύασε, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Η κάλυψη Γεωργιάδη σε Αυγενάκη έφερε επικοινωνιακή «γκέλα»

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2017, 15:39

Η απόπειρα του Αδωνι Γεωργιάδη να δώσει συνέχεια στο θέμα Αυγενάκη απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης που επιμένει να κρατά το θέμα ψηλά στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης (όπως διεφάνη και από την πρόσφατη συζήτηση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού»), οδήγησε τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας σε γκάφα, την οποία -όπως ήταν φυσικό- δεν άφησε ανεκμετάλλευτη η Κουμουνδούρου.

Κατά την παρουσία του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ την Κυριακή, ο  κ. Γεωργιάδης προσέφερε πλήρη κάλυψη στον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, λέγοντας «ότι δέχεται άνανδρη, χυδαία, λάσπη από το σύστημα Τσίπρα».

Επιχειρώντας μάλιστα να καλύψει τον κ. Αυγενάκη έναντι των εις βάρος του καταγγελιών για «περίεργες» συνομιλίες του με ποινικούς, ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ φωτογραφίες (από το κινητό του) στις οποίες, όπως ισχυριζόταν, εμφανιζόταν ο φερόμενος ως εκβιαστής (και εκ των συνομιλητών του κ. Αυγενάκη), Παναγιώτης Μπαμπάμτσης, μαζί με στελέχη της κυβέρνησης και συγκεκριμένα την Ελενα Κουντουρά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Αναρωτιέμαι, είπε «πώς ο Βαξεβάνης δεν τις βρήκε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες (βλ. κάτω)» (με αφορμή τις καταγγελίες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου και της εφημερίδας Documento).

59feda2acd3a1856d974210559feda75cd3a1856bc66061559fef525cd3a186ade3ceec2

Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόσωπο είναι ο βασικός εμπλεκόμενος σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης που διερευνάται από την Δικαιοσύνη και συνέταιρος του συλληφθέντος και καταδικασθέντος για εμπόριο ναρκωτικών Μανώλη Παπουτσάκη (στη σύλληψη του οποίου αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Βουλή).

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, όμως, παρουσίασε λάθος πρόσωπο ως τον Παναγιώτη Μπαμπάμτση, καθώς όπως αποδείχθηκε -και παραδέχθηκε και ίδιος ο κ. Γεωργιάδης αργότερα- ο εμφανιζόμενος στις φωτογραφίες με τα κυβερνητικά στελέχη δεν ήταν ο Μπαμπάμτσης, αλλά ο επιχειρηματίας Αντώνης Πιτταράς, φίλος της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, διευθύνων σύμβουλος του Greek Economic Forum και διοργανωτής της εκδήλωσης του Greek Economic Forum (G.E.F.).

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέβασε και σχετικό tweet για να διορθώσει το λάθος του, λέγοντας πως πρόκειται για φωτογραφίες από την ίδια εκδήλωση (και του κ. Αυγενάκη και των υπουργών).

ΣΥΡΙΖΑ: Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι

Η επικοινωνιακή αυτή «γκέλα» του κ. Γεωργιάδη έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να εξαπολύσει νέα οξύτατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα Αυγενάκη, με κατηγορίες για «ανόητες χυδαιότητες και γκεμπελισμούς».

«Στη σημερινή του προσπάθεια να υπερασπιστεί τον Λ. Αυγενακη, που φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματικό κύκλωμα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης ξεπέρασε και τον χειρότερο του εαυτό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της Κομουνδούρου που στον ίδιο τόνο συνεχίζει: «Εφτασε στο σημείο σε τηλεοπτική του συνέντευξη να δείχνει φωτογραφίες από το κινητό του και να ισχυρίζεται ότι υπουργοί της κυβέρνησης (Γ. Κατρούγκαλος και Ε. Κουντουρά) ήταν με τον υπόδικο Π. Μπαμπάμτση ενώ εικονιζόταν άλλο πρόσωπο πράγμα που και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μετά την κατακραυγή, αναγκάστηκε να παραδεχτεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, που κατήγγειλε τον κ. Γεωργιάδη για χυδαιότητες και γκεμπελισμό. Αλλά και για την επανόρθωση από πλευράς Γεωργιάδη, ο κ. Κατρούγκαλος σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διέψευσε ότι πρόκειται για φωτογραφίες από την ίδια εκδήλωση: «Ο κ. Πιτταράς είναι γνωστό πρόσωπο, επικεφαλής του Αμερικανικού Φόρουμ και διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις στην Αμερική. Οι φωτογραφίες αυτές είχαν βγεί τυχαία σε εκδήλωση κάποιας πρέσβειας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...