442
«Φαντάζεστε εμένα στη θέση του Κιάνου Ριβς;», μοιάζει να αναρωτιέται η Σάντρα Μπούλοκ (φωτογραφία αρχείου) | EPA

Η Σάντρα Μπούλοκ θα γινόταν «Νίο» αντί του Κιάνου Ριβς στην ταινία «The Matrix»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 16:14
«Φαντάζεστε εμένα στη θέση του Κιάνου Ριβς;», μοιάζει να αναρωτιέται η Σάντρα Μπούλοκ (φωτογραφία αρχείου)
|EPA

Η Σάντρα Μπούλοκ θα γινόταν «Νίο» αντί του Κιάνου Ριβς στην ταινία «The Matrix»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2019, 16:14

Μπορείτε να φανταστείτε τη διάσημη ταινία επιστημονικής φαντασίας «The Matrix», με τη Σάντρα Μπούλοκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο αντί για τον Κιάνου Ριβς; Λίγο δύσκολο, ειδικά μετά την τόσο πετυχημένη ενσάρκωση του Νίο από τον Ριβς, που 20 χρόνια αργότερα, παραμένει εντυπωμένη στην ποπ κουλτούρα.

Και όμως, αυτό θα συνέβαινε αν η ηθοποιός δεν έλεγε όχι το 1999, στην πρόταση των αδελφών Γουατσόφσκι, που θα έκαναν τον Νίο γυναίκα για χάρη της και βέβαια, θα άλλαζε ριζικά όλη η φιλοσοφία της.

«Ο ρόλος αυτός δεν της έκανε εκείνη την εποχή», τονίζει ο παραγωγός Λορέντζο Ντι Μποναβεντούρα σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, στο The Wrap, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων της πρώτης ταινίας της τριλογίας.

Και μην νομίζετε ότι η Μπούλοκ ήταν η πρώτη επιλογή των σκηνοθετών. Οπως λέει ο Ντι Μποναβεντούρα, τον ρόλο είχαν ήδη απορρίψει διάσημοι σταρ: ο Μπραντ Πιτ, επειδή ήταν κουρασμένος από τα γυρίσματα της ταινίας «Επτά χρόνια στο Θιβέτ», ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο επειδή δεν ήθελε και άλλη ταινία με ειδικά εφφέ μετά τον «Τιτανικό» και ο Γουίλ Σμιθ επειδή δεν πείστηκε για το σκεπτικό της ταινίας.

«Πήγαμε στη Σάντρα Μπούλοκ και της είπαμε θα κάνουμε τον Νίο κορίτσι. Ηταν απλό. Της στείλαμε το σενάριο για να δούμε αν την ενδιέφερε. Και αν ενδιαφερόταν, θα προσπαθούσαμε να κάνουμε την αλλαγή του σεναρίου», λέει ο παραγωγός. «Δεν έγινε όμως, γιατί δεν της έκανε εκείνη την εποχή».

Στη συνέχεια, της πρόσφεραν τον ρόλο της Τρίνιτι, που πήγε στην Κάρι Αν Μος, αλλά αρνήθηκε και αυτόν.

Ο Κιάνου Ριβς ως Νίο και η Κάρι-Αν Μος ως Τρίνιτι σε σκηνή από την ταινία «The Matrix»

Δέκα χρόνια μετά την ταινία, το 2009, η ίδια η Μπούλοκ παραδέχθηκε ότι το μετάνιωσε. Το «Μάτριξ» «ήταν μία ταινία που θα ήθελα πολύ να είχα κάνει. Εκείνη την εποχή, δεν μπορούσα να δω τον εαυτό μου ως το πρόσωπο που ήθελαν. Αργότερα, είδα την ταινία και την λάτρεψα. Ηταν σέξι και σπουδαία, λόγω της Κάρι Αν Μος και του Κιάνου», είχε δηλώσει η ηθοποιός.

Οπως λέει ο Ντι Μποναβεντούρα, το στούντιο ήθελε οπωσδήποτε ένα πολύ γνωστό και δημοφιλές όνομα για τον ρόλο του Νίο. «Είχαμε πλησιάσει πολλούς ηθοποιούς. Δεν θυμάμαι και εγώ πόσους. Είχαμε απελπιστεί. Ηταν δύσκολο για κάποιον να δεχθεί να παίξει στην ταινία, γιατί είχαμε δύο νεαρούς σκηνοθέτες, που είχαν κάνει μόνο μία ταινία, με ένα σενάριο πολύ δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Τελικά ο Κιάνου είπε το “ναι” και ήταν σπουδαίος».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας The Matrix:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...