371
Εξήντα ημέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής | REUTERS/Henry Romero

Η Ρωσία θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό της;

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 10:45
Εξήντα ημέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής
|REUTERS/Henry Romero

Η Ρωσία θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό της;

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 10:45

Εξήντα ημέρες απομένουν για να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρεμιέρα θα γίνει την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στη Μόσχα, με τον αγώνα του πρώτου ομίλου Ρωσία – Σαουδική Αραβία.

Η διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Ρωσία, έχει υψηλές προσδοκίες. Θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα και να προχωρήσει όσο γίνεται περισσότερο στη διοργάνωση. Θα αγωνιστεί στον  πρώτο όμιλο, με αντιπάλους την Ουρουγουάη, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία.

Στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2014, στη Βραζιλία, η Ρωσία απέτυχε να προκριθεί από τον όμιλό της. Τα δύο εισιτήρια πήραν το Βέλγιο και η Αλγερία, αφήνοντας τη Ρωσία στην τρίτη θέση. Η αμέσως προηγούμενη συμμετοχή της σε τελική φάση ήταν το 2002, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα. Και τότε αποκλείστηκε, αφού πήρε την τρίτη θέση στον όμιλο, πίσω από την Ιαπωνία και το Βέλγιο.

Το 1994, στις ΗΠΑ, πάλι ήταν τρίτη στον όμιλό της, μετά τη Βραζιλία και τη Σουηδία. Το 1990, στην Ιταλία, ως ΕΣΣΔ, δεν κατάφερε να προκριθεί από τον όμιλό της, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, μετά το Καμερούν, τη Ρουμανία και την Αργεντινή.

Πρέπει να γυρίσουμε 32 χρόνια πριν, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, που είχε γίνει στο Μεξικό, για να βρούμε την τελευταία φορά που η Ρωσία, ως ΕΣΣΔ φυσικά, προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων. Τότε πήρε την πρώτη θέση, με δεύτερη τη Γαλλία, τρίτη την Ουγγαρία και τελευταίον τον Καναδά.

Θα καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018; Το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ προσφέρει σήμερα ειδικό στοίχημα για τη Ρωσία, ως νικήτρια του πρώτου ομίλου.

Συνήθως, οι διοργανώτριες χώρες προκρίνονται από τη φάση των ομίλων. Η Ρωσία ποντάρει και στην έδρα για να πάρει το εισιτήριο από τον όμιλό της. Τελευταία διοργανώτρια χώρα, που δεν προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων, ήταν η Νότια Αφρική, το 2010.

Εξήντα ημέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής, υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές από το Πάμε Στοίχημα για όσους θέλουν να ποντάρουν από τώρα, μεταξύ άλλων, για τον νικητή και για τον πρώτο σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για το ζευγάρι του τελικού, για την πρόκριση ανά ομάδα στους προημιτελικούς, στους ημιτελικούς και στον τελικό, για την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, για το σύνολο τερμάτων της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News