427
Το συγκεριμένο υλικό υποτίθεται ότι παρουσιάζει συνοπτικά τον τρόπο με τον οποίο η 43χρονη Ουκρανή εισήλθε και έδρασε στη Ρωσία | Twitter

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι βίντεο δείχνει τις κινήσεις της δολοφόνου της Ντάρια Ντούγκινα

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2022, 19:59
Το συγκεριμένο υλικό υποτίθεται ότι παρουσιάζει συνοπτικά τον τρόπο με τον οποίο η 43χρονη Ουκρανή εισήλθε και έδρασε στη Ρωσία
|Twitter

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι βίντεο δείχνει τις κινήσεις της δολοφόνου της Ντάρια Ντούγκινα

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2022, 19:59

Η Ρωσία ισχυρίστηκε τη Δευτέρα ότι οι ουκρανικές Αρχές βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, της κόρης του του υπερεθνικιστή ρώσου φιλόσοφου Αλεξάντρ Ντούγκιν.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), την προμελετημένη από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες δολοφονία εκτέλεσε η oυκρανή υπήκοος Νατάλια Βοβκ.

Η Βοβκ έφτασε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου μαζί με την κόρη της Σοφία Σαμπάν, οι οποίες «την ημέρα της δολοφονίας» βρισκόντουσαν «στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ “Tradition”, όπου η Ντούγκινα ήταν παρούσα ως επίτιμη καλεσμένη», ανακοίνωσε η FSB.

«Αφότου πυροδότησε μία ελεγχόμενη έκρηξη ενός αυτοκινήτου Toyota Land Cruiser Prado, το οποίο οδηγούσε η Ντούγκινα, στις 21 Αυγούστου, η Βοβκ, μαζί με την κόρη της, αναχώρησαν διαμέσου της περιοχής Πσκοφ για την Εσθονία», προσέθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς έγιναν κατορθωτές αυτές οι κινήσεις.

Μητέρα και κόρη φέρονται να είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στη Μόσχα στο ίδιο κτίριο όπου έμενε η Ντούγκιν, προκειμένου να την παρακολουθεί στενά, ενώ η η Βοβκ χρησιμοποίησε και ένα αυτοκίνητο Mini Cooper για τον ίδιο σκοπό, επισήμανε ακόμη η υπηρεσία ασφαλείας.

Μάλιστα οι πινακίδες του αυτοκινήτου άλλαξαν πολλές φορές, κατά την είσοδο στη Ρωσία, στη Μόσχα και κατά την έξοδο από την Ουκρανία, ανέφερε περαιτέρω η FSB, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ορισμένες από τις παραπάνω κινήσεις του διδύμου.

Ο Ντούγκινα σκοτώθηκε σε έκρηξη αυτοκινήτου στα περίχωρα της Μόσχας αργά το Σάββατο.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πέθανε ακαριαία, ενώ εκτιμάται ότι αρχικός στόχος ήταν ο πατέρας της, ο Αλεξάντρ Ντουγκίν, ο οποίος αποκαλείται και ως ο«Ρασπούτιν του Πούτιν» λόγω των εικασιών για τη μεταξύ τους σχέση.

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη με το συμβάν.

Ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Μιχαϊλο Ποντόλιακ απάντησε, ουσιαστικά, στην FSB μιλώντας για «ρωσική προπαγάνδα».

«Η ρωσική προπαγάνδα ζει σε έναν φανταστικό κόσμο: Ουκρανή γυναίκα και το 12χρονο παιδί της θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την ανατίναξη του αυτοκινήτου της προπαγανδίστριας Ντούγκινα. Παραδόξως, δεν βρήκαν επί τόπου την “εσθονική βίζα”. Οι οχιές στις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας ξεκίνησαν έναν ενδοφυλετικό αγώνα», σημείωσε σε ένα tweet του.

Πούτιν: Κατάπτυστο έγκλημα

«Κατάπτυστο έγκλημα», χαρακτήρισε τη Δευτέρα τον θάνατο της κόρης του ιδεολόγου που υποστήριξε την επίθεση στην Ουκρανία Αλεξάντρ Ντούγκιν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα.

«Ενα κατάπτυστο, σκληρό έγκλημα έκοψε το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού, ταλαντούχου ανθρώπου, με αληθινή ρωσική καρδιά, ευγενική, αγαπητή, συμπονετική και ανοιχτή. Δημοσιογράφος, επιστήμονας, φιλόσοφος, πολεμική ανταποκρίτρια, υπηρέτησε με εντιμότητα τον λαό και την πατρίδα, αποδεικνύοντας με τις πράξεις της τι σημαίνει να είσαι πατριώτης της Ρωσίας» , αναφέρεται στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε ο ρώσος πρόεδρος στην οικογένεια της Ντάρια Ντούγκινα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...