242
| president.gov.ua

Προειδοποίηση Ζελένσκι για βίαιες επιθέσεις των Ρώσων ενόψει της επετείου της ουκρανικής ανεξαρτησίας

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2022, 18:33
|president.gov.ua

Προειδοποίηση Ζελένσκι για βίαιες επιθέσεις των Ρώσων ενόψει της επετείου της ουκρανικής ανεξαρτησίας

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2022, 18:33

Να είναι προσεκτικοί ενόψει των εορτασμών την Τετάρτη των 31 χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας από τη Σοβιετική Ενωση κάλεσε τους Ουκρανούς ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ουκρανία γιορτάζει την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της στις 24 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία συμπληρώνεται μισός χρόνος από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να εκμεταλλευθούν το γεγονός για να εξαπολύσουν ιδιαίτερα βίαιες επιθέσεις. «Πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι αυτή την εβδομάδα η Ρωσία ενδέχεται να προσπαθήσει να κάνει κάτι ιδιαίτερα άσχημο, κάτι ιδιαίτερα μοχθηρό», υπογράμμισε ο ουκρανός πρόεδρος.

«Ετσι είναι ο εχθρός μας. Ηδη κάθε δεύτερη εβδομάδα εδώ και μισό χρόνο η Ρωσία κάνει κάτι απεχθές και φρικτό», δήλωσε στο διάγγελμα του το Σάββατο ο ουκρανός ηγέτης.

«Πρέπει να πολεμήσουμε για τη νίκη της Ουκρανίας, μένουν να γίνουν πολλά, πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί και δυστυχώς να υπομείνουμε ακόμη πολύ πόνο», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε έμμεσα και στη σειρά εκρήξεων που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο την οποία προσάρτησε το 2014 η Ρωσία. Η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτές, αλλά αναλυτές εκτιμούν ότι τουλάχιστον κάποιες από αυτές κατέστησαν εφικτές χάρη στον νέο εξοπλισμό που απέκτησαν οι ουκρανικές δυνάμεις από τη Δύση.

«Πραγματικά νιώθεις στον αέρα της Κριμαίας φέτος ότι η κατοχή εκεί είναι μόνο προσωρινή και ότι η Ουκρανία επιστρέφει», ήταν η σχετική αναφορά του Ζελένσκι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...