367
Η Γκαντό απογοητεύτηκε τόσο από το Χόλιγουντ, που αποφάσισε να φτιάξει δική της εταιρεία παραγωγής | Shutterstock/Tinseltown

Η Γκαλ Γκαντό επιτίθεται στο ανδρικό κατεστημένο του Χόλιγουντ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2023, 13:50
Η Γκαντό απογοητεύτηκε τόσο από το Χόλιγουντ, που αποφάσισε να φτιάξει δική της εταιρεία παραγωγής
|Shutterstock/Tinseltown

Η Γκαλ Γκαντό επιτίθεται στο ανδρικό κατεστημένο του Χόλιγουντ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2023, 13:50

Εχει ειπωθεί πολλάκις από μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Τζέσικα Λανγκ και η Μέριλ Στριπ: το αμερικανικό σινεμά είναι ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν που χρησιμοποιεί συνήθως επικουρικά τους γυναικείους χαρακτήρες. Τη σκυτάλη του… ανένδοτου αγώνα κατά του χολιγουντιανού σωβινισμού παίρνει τώρα μια νεώτερη –και ιδιαίτερα δημοφιλής– ερμηνεύτρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου.

Η Γκαλ Γκαντό, ισραηλινή πρωταγωνίστρια της κινηματογραφικής «Wonder Woman», ζητά περισσότερες ιστορίες του Χόλιγουντ από γυναίκες και προτρέπει τους παραγωγούς να σταματήσουν να κάνουν ταινίες «αποκλειστικά για τους άνδρες». Η 38χρονη ηθοποιός επικρίνει τους σκηνοθέτες που προτιμούν σενάρια που απευθύνονται στο ανδρικό κοινό και στη συνέχεια θέτουν μια γυναίκα στον βασικό ρόλο, αντί να πλάσουν εξαρχής μια ταινία με ξεκάθαρα θηλυκό χαρακτήρα.

Η Γκαντό είναι γνωστή για την ερμηνεία της ως υπερηρωίδα της DC Comics στην επιτυχία του 2017 «Wonder Woman», που έχει ήδη ένα σίκουελ στο ενεργητικό της («Wonder Woman 1984»). Πριν γίνει ηθοποιός ήταν εκπαιδεύτρια μάχης στην Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη για δύο χρόνια, ενώ είχε στεφθεί και Μις Ισραήλ σε ηλικία 18 ετών. Είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει την ταινία «Heart of Stone», της οποίας υπογράφει την παραγωγή. Πρωταγωνιστεί η ίδια στον ρόλο της Ρέιτσελ Στόουν, μιας πράκτορος υπηρεσίας πληροφοριών.

Η ηθοποιός δήλωσε στο κινηματογραφικό περιοδικό Total Film πως ήθελε να δείξει «μια υπέροχη ιστορία για έναν γυναικείο χαρακτήρα στο σινεμά δράσης (…) Ηταν τόσο σημαντικό για μένα να κάνω το “Heart of Stone” λίγο διαφορετικό, γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικοί. Είναι φτιαγμένοι διαφορετικά, λειτουργούν διαφορετικά». Η ηθοποιός λέει επίσης ότι νιώθει «ενδυναμωμένη» να αναπτύξει τις δικές της ιστορίες για τη μεγάλη οθόνη, χωρίς παράλληλα να σταματήσει να ερμηνεύει ρόλους.

Οπως πολλές άλλες συνάδελφοί της, η Γκαντό έχει ιδρύσει τη δική της εταιρία παραγωγής ώστε να προωθεί ταινίες που την ενδιαφέρουν. Εξηγεί πως «το γεγονός ότι μπορώ να συνεχίσω να διηγούμαι τις ιστορίες με τις οποίες είμαι παθιασμένη –από ιδέες που συνέλαβα ή από ιδέες άλλων ανθρώπων που θέλουν να συνεργαστούν με την ομάδα μου, τις οποίες βρίσκω συναρπαστικές– είναι καταπληκτικό».

Αυτή την εβδομάδα άφησε να εννοηθεί ότι το franchise της «Wonder Woman» μπορεί να αναβιώσει, παρά την ακύρωση της τρίτης ταινίας της σειράς. Η Γκαντό αποκάλυψε στο Entertainment Tonight: «Υπάρχουν πράγματα που γίνονται στα παρασκήνια. Μόλις φτάσει η κατάλληλη στιγμή, θα ενημερωθείτε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...