262
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στο Ευρωκοινοβούλιο στις 3 Οκτωβρίου | Aris Oikonomou/SOOC

Η Φον ντερ Λάιεν άλλαξε τον «Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής» του Μαργαρίτη Σχοινά

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 14:31
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στο Ευρωκοινοβούλιο στις 3 Οκτωβρίου
|Aris Oikonomou/SOOC

Η Φον ντερ Λάιεν άλλαξε τον «Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής» του Μαργαρίτη Σχοινά

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2019, 14:31

Ηταν ένα θέμα που δίχασε. Ο τίτλος του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή περί «προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» είχε προκαλέσει αντιδράσεις καθώς σε συνδυασμό με την αρμοδιότητα του έλληνα επιτρόπου για τη Μετανάστευση γεννούσε περίεργους συνειρμούς.

Ετσι, ύστερα από εβδομάδες ζυμώσεων, η πρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αποφάσισε να τροποποιήσει την επίμαχη ονομασία του χαρτοφυλακίου του κ. Σχοινά. Στο εξής θα αναφέρεται στην «προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» αντί της προηγούμενης ονομασίας «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής»

Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Φον ντερ Λάιεν, η οποία αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου και θέλει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τις εκκρεμότητες.

Στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, κατά την ακρόασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Σχοινάς είχε υπερασπιστεί τον προηγούμενο τίτλο του χαρτοφυλακίου του:

«Εγώ ποτέ δεν συμμερίστηκα την άποψη ότι ο τίτλος του χαρτοφυλακίου μάς οδηγεί στο να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε αντίθεση ή σύγκρουση με άλλη κουλτούρα»εδώ, είχε πει (), για να συμπληρώσει:

«Προστατεύουμε τον τρόπο ζωής μας έναντι εκείνων που αντί να βοηθούν τους μετανάστες τους χώνουν σε ένα στρατόπεδο, σε έναν καταυλισμό, έναντι εκείνων που δεν θέλουν να δίνουμε φαγητό στους αιτούντες άσυλο, που δεν θέλουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο, αλλά και έναντι εκείνων που δεν μας αφήνουν να γιορτάσουμε την 14η Ιουλίου στη Νίκαια ή να περπατήσουμε στη Λα Ράμπλα στη Βαρκελώνη. Ποτέ δεν θα θεωρήσω την αρνητική διάσταση ως μέρος των αρμοδιοτήτων μου, απεναντίας. Είμαστε ήδη παγκόσμιοι πρωταθλητές ισότητας, βελτίωσης του κλίματος, τώρα πρέπει αυτό να το καλλιεργήσουμε περαιτέρω».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...