599
Ο Ελβις στη θρυλική επιστροφή του, στο χριστουγεννιάτικο εκείνο σόου του NBC το 1968. Τώρα θα τον δούμε ως ολόγραμμα... | NBC/ NBCU Photo Bank/ Getty Images/ CreativeProtagon

Η επιστροφή του «βασιλιά»: σόου με ολόγραμμα του Ελβις Πρίσλεϊ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2024, 11:31
Ο Ελβις στη θρυλική επιστροφή του, στο χριστουγεννιάτικο εκείνο σόου του NBC το 1968. Τώρα θα τον δούμε ως ολόγραμμα...
|NBC/ NBCU Photo Bank/ Getty Images/ CreativeProtagon

Η επιστροφή του «βασιλιά»: σόου με ολόγραμμα του Ελβις Πρίσλεϊ

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2024, 11:31

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Ελβις Πρίσλεϊ δεν πέθανε ποτέ και θα γιορτάσει την επόμενη εβδομάδα τα 89α γενέθλιά του, ίσως με μια μυστική συναυλία μόνο για τους πολύ πιστούς θαυμαστές του. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να αρκεστούν σε ένα αληθοφανές σόου που θα πραγματοποιηθεί χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη και στην οποία θα πρωταγωνιστεί ένα ολόγραμμα του βασιλιά του ροκ εν ρολ. 

Το πρότζεκτ «Elvis Evolution», μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία που χρησιμοποιεί ΤΝ και προβολή ολογράμματος, θα κάνει την πρεμιέρα του στο Λονδίνο τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ έχει προγραμματιστεί να περιοδεύσει και στο Λας Βέγκας, το Τόκιο και το Βερολίνο, κατά το ρεπορτάζ του Guardian. 

Η τεχνολογία θα δημιουργήσει έναν Ελβις σε πραγματικό μέγεθος, χρησιμοποιώντας χιλιάδες φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο του τραγουδιστή. Το ολόγραμμα θα τραγουδήσει πολλές από τις επιτυχίες του Ελβις, σε μια παράσταση που δημιουργήθηκε κατόπιν συμφωνίας ανάμεσα στο Authentic Brands Group, διαχειριστή τη κληρονομιάς του Πρίσλεϊ και της Layered Reality, μια βρετανική εταιρεία ψυχαγωγίας.

Ο Αντριου ΜακΓκίνες, διευθύνων σύμβουλος της Layered Reality, δήλωσε: «Το Elvis Evolution είναι ένας φόρος τιμής στον μουσικό θρύλο που λέγεται Ελβις Πρίσλεϊ. Ο Ελβις διατηρεί την ιδιότητα του σούπερ σταρ παγκοσμίως και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν θέλουν πλέον να ψυχαγογούνται παθητικά, θέλουν να είναι μέρος της ψυχαγωγίας. Θα είναι μια εμπειρία δημιουργίας αναμνήσεων για τους θαυμαστές του Ελβις σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι μπορούν να μπουν στον κόσμο του Ελβις, να περπατήσουν με τα παπούτσια του και να γιορτάσουν την εξαιρετική μουσική κληρονομιά του».

Η πρωτοβουλία ακολουθεί την αξιοσημείωτη επιτυχία του Abba Voyage, μια παράσταση στην οποία τα είδωλα –σε πραγματικό μέγεθος– των τεσσάρων μελών του σουηδικού ποπ γκρουπ εμφανίστηκαν όπως είχαν εμφανιστεί και οι ίδιοι το 1979, σε συναυλιακό χώρο στο ανατολικό Λονδίνο.

Τον πρώτο χρόνο του, το Abba Voyage πούλησε περισσότερα από 1,3 εκατ. εισιτήρια, με αναφορές για μια επερχόμενη παγκόσμια περιοδεία. Το σόου, διάρκειας 90 λεπτών, κόστισε 140 εκατ. λίρες και χρειάστηκαν επτά χρόνια για να αναπτυχθεί.

Τα μέλη του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Kiss έχουν επίσης αποκαλύψει είδωλα του εαυτού τους, στα οποία απεικονίζονται ως υπερήρωες.

Αν και ο Ελβις δεν έσβησε ποτέ από την πολιτιστική συνείδηση, δύο ταινίες τα τελευταία χρόνια τον έχουν φέρει ξανά στο επίκεντρο της προσοχής. Η «Priscilla» της Σοφία Κόπολα κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτήν την εβδομάδα και μιλάει για την πρώην σύζυγο του Ελβις, Πρισίλα Πρίσλεϊ, η οποία έζησε τη ζωή της στη σκιά του.

Και το 2022, ο Μπαζ Λούρμαν δημιούργησε μια βιογραφική ταινία για τη ζωή του Ελβις, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές για τον πρωταγωνιστή Οστιν Μπάτλερ.

Οταν ο Πρίσλεϊ πέθανε ξαφνικά, το 1977 σε ηλικία 42 ετών, ήταν ένας μουσικός και πολιτιστικός γίγαντας. Είχε φέρει επανάσταση στη μουσική, σκανδάλισε τις παλαιότερες γενιές και λατρεύτηκε από τους νέους, προκαλώντας υστερία με τις ζωντανές εμφανίσεις του. Επαιξε επίσης σε μια σειρά από ταινίες.

Παρά την πολυετή κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και την ανθυγιεινή διατροφή που έκανε, ο θάνατός του από καρδιακή ανεπάρκεια προκάλεσε σοκ. Οι θεωρητικοί συνωμοσίας ισχυρίστηκαν ότι είχε προσποιηθεί τον θάνατό του και έχουν υπάρξει αμέτρητες αναφορές θαυμαστών του θρυλικού σταρ σε όλο τον κόσμο ότι τον έχουν δει ζωντανό.

Σύμφωνα με μια θεωρία, ο Πρίσλεϊ προσποιήθηκε τον θάνατό του για να ξεφύγει από τη μαφία. Η Γκέιλ Μπρούερ-Τζόρτζιο, η συγγραφέας του βιβλίου του 1988 «Is Elvis Alive?», ισχυρίστηκε ότι το FBI είχε στρατολογήσει τον Πρίσλεϊ ως μυστικό πράκτορα το 1976 για να το βοηθήσει να διεισδύσει σε μια εγκληματική οργάνωση. «Ο Ελβις προσποιήθηκε το θάνατό του επειδή επρόκειτο να τον σκοτώσουν και δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για αυτό», έγραψε.

Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη το 1997 αποκάλυψε ότι το 4% των Αμερικανών πίστευαν ότι ο Πρίσλεϊ ήταν ζωντανός και το 93% των ερωτηθέντων ήταν βέβαιοι ότι ήταν νεκρός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...