283
Ο Μάριο Ντράγκι ως... Κόμης Ντράγκιλα στο ρεπορτάζ της Bild | Bild.de

Η Bild διαμαρτύρεται: Ο Κόμης Ντράγκιλα μάς ρουφάει τις αποταμιεύσεις!

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2019, 12:37
Ο Μάριο Ντράγκι ως... Κόμης Ντράγκιλα στο ρεπορτάζ της Bild
|Bild.de

Η Bild διαμαρτύρεται: Ο Κόμης Ντράγκιλα μάς ρουφάει τις αποταμιεύσεις!

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2019, 12:37

Η Bild ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τον Μάριο Ντράγκι. Εκφράζοντας τις πεποιθήσεις των συντηρητικών Γερμανών η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα θεωρούσε ότι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε να είναι διοικητής ένας δικός τους και σίγουρα όχι Ιταλός που έδειξε ιδιαίτερη ανοχή στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Ετσι, τώρα βρήκε την ευκαιρία να του επιτεθεί σε σημείο μάλιστα να τον παρομοιάσει με τον κόμη Δράκουλα!

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Ντράγκι να περικόψει κι άλλο τα επιτόκια (εδώ) σε μια προσπάθεια να τονώσει την ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι τα επιτόκια στην Ευρωζώνη μπήκαν σε αρνητικό έδαφος και η Bild εκφράζοντας τους γερμανούς αποταμιευτές κατηγόρησε τον Ιταλό ότι τους καταστρέφει.

«Ο Κόμης Ντράγκιλα ρουφάει τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας» έγραψε η εφημερίδα σε ένα ρεπορτάζ που μάλιστα το εικονογράφησε με την εικόνα του Ντράγκι με τα δόντια και την κάπα του Δράκουλα των Καρπαθίων, του φανταστικού ήρωα του Μπραμ Στόκερ.

«Ο τρόμος των γερμανών αποταμιευτών δεν έχει τέλος» επεσήμανε η Bild.

Σε μια χώρα με μεγάλη παράδοση στην αποταμίευση, όπως σημειώνει το Reuters, οι Γερμανοί εδώ και χρόνια διαμαρτύρονταν ότι με την πολιτική χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ δεν είχαν κάποιο σημαντικό κέρδος από καταθέσεις τους στις τράπεζες. Τώρα όμως το «κακό» παράγινε.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς, προσπάθησε να καθησυχάσει τους καταθέτες εξηγώντας ότι «τα περισσότερα σύμφωνα καταθέσεων που έχουν οι πελάτες με τις τράπεζές τους δεν προβλέπουν τόσο “τιμωρητικά” επιτόκια και άρα δεν υπάρχει προς το παρόν πρόβλημα».

Ωστόσο, ο Γιόακιμ Βύρμελινγκ, μέλος του ΔΣ της Μπούντεσμπανκ προέβλεψε ότι σύντομα οι τράπεζες θα περάσουν τα χαμηλά επιτόκια στους πελάτες τους. Και μάλιστα προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν οι τράπεζες απαιτήσουν υψηλότερες προμήθειες και σκεφτούν τα αρνητικά επιτόκια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...