463
Η υπουργός Περιβάλλοντος του Καναδά, Κάθριν Μακένα | Facebook

Η «Μπάρμπι για το Κλίμα» απειλείται σαν… κομμουνίστρια

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 22:36
Η υπουργός Περιβάλλοντος του Καναδά, Κάθριν Μακένα
|Facebook

Η «Μπάρμπι για το Κλίμα» απειλείται σαν… κομμουνίστρια

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 22:36

Την αποκαλούν σκωπτικά «Μπάρμπι της κλιματικής αλλαγής», μια ταυτόχρονα αναφορά στο ξανθό χρώμα των μαλλιών της και στο γεγονος πως έχει δεσμευτεί να οδηγήσει την χώρα της, τον Καναδά, στην απεξάρτηση από τον άνθρακα και σε μια νέα, πιο «πράσινη» εποχή.

Αλλά, όπως φαίνεται, οι πράξεις της φαίνεται να ενοχλούν πολλούς, οι οποίοι πλέον έχουν περάσει τον… Ρουβίκωνα της ευπρεπείας και καταφέρονται εναντίον της με τους πλέον απολίτιστους τρόπους.

Η υπουργός Περιβάλλοντος του Καναδά, Κάθριν Μακένα, καταγγέλλει πως, λόγω των οικολογικών πρωτοβουλιών που έχει κατά καιρούς λάβει, δέχεται όχι μόνο κακόβουλη κριτική, αλλά μέχρι και απειλές για την ζωή της ίδιας και της οικογενείας της.

Πρόσφατα, σε συνέντευξή της, παραδέχθηκε πως περνούσε πρόσφατα έξω από έναν κινηματογράφο με τα παιδιά της όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο δίπλα τους. Ο οδηγός κατέβασε το παράθυρό του και της φώναξε με οργή: «Αντε και γαμ…. Μπάρμπι για το Κλίμα!»

Οπως αναφέρουν τα καναδικά ΜΜΕ, το περιστατικό στον κινηματογράφο είναι μόνο ένα από τα πολλά που είναι αναγκασμένη να υφίσταται είτε κατά μόνας είτε μπροστά στην ίδια της την οικογένεια.

Επίσης, την έχουν αποκαλέσει δημοσίως «προδότη, εχθρό του Καναδά και κομμουνιστικό σκουπίδι», έχουν καταραστεί τα παιδιά της να πεθάνουν από καρκίνο ενώ έχει λάβει μερικά, όπως λέει, «πολύ αρρωστημένα μηνύματα σεξουαλικής φύσεως».

«Τικ τοκ, Μπάρμπι Πουτ…» έγραψε ένας στα διαδικτυακά φόρα, ενώ ένας δεύτερος έγραψε πως η υπουργός αποτελεί «έναν λεκέ για την χώρα. Εύχομαι να σαπίσεις στην Κόλαση».

Με τις απειλές πλέον κατά της οικογενείας της να θεωρούνται ως πιθανό ενδεχόμενο, η Μακένα ζήτησε να συνοδεύεται από άνδρες ασφαλείας, κάτι που δεν είναι συχνό φαινόμενο στην πολιτική ζωή του Καναδά.

«Υπάρχουν στιγμές που όντως πρέπει πλέον να συνοδεύομαι από την προσωπική μου ασφάλεια. Δεν είναι μια ωραία κατάσταση» παραδέχθηκε

«Είμαι απλά κάποια που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της και να ζήσει τη ζωή της και όλο αυτό που συμβαίνει το καθιστά αυτό ακόμη πιο δύσκολο. Δεν πρόκειται να το αφήσω να με σταματήσει, αλλά η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να σταματήσει» πρόσθεσε.

Η Μακένα ήταν αυτή που πριν από δυο χρόνια είχε πάρει την απόφαση να κλείσει όλες τις μονάδες παραγωγής ενέργειας της χώρας με καύση άνθρακα μέχρι το 2030, προκειμένου να επιταχύνει τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου (GES), στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.

«Τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια, που λειτουργούν σήμερα σε τέσσερις επαρχίες, παράγουν το 10% των συνολικών εκπομπών GES στον Καναδά. Το κλείσιμό τους ισοδυναμεί με την απόσυρση 1,3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από τους δρόμους» είχε εξηγήσει τότε η Μακένα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η υπουργός έθεσε ως νέο στόχο τη μείωση των εκπομπών GES κατά 80% μέχρι το 2050, σε σύγκριση με το επίπεδο του 2005.

Σχεδόν το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται σήμερα στον Καναδά προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ο στόχος είναι να αυξηθεί το ποσοστό αυτό στο 90% μέσα στην επόμενη 15ετία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...