207
Τα ποντίκια στην Νέα Υόρκη υπολογίζεται ότι[ ξεπερνούν σε πληθυσμό τα 10 εκατομμύρια | Shutterstock

Νέα Υόρκη: αντί για τυρί έβαλαν στις ποντικοπαγίδες αλκοόλ

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 16:37
Τα ποντίκια στην Νέα Υόρκη υπολογίζεται ότι[ ξεπερνούν σε πληθυσμό τα 10 εκατομμύρια
|Shutterstock

Νέα Υόρκη: αντί για τυρί έβαλαν στις ποντικοπαγίδες αλκοόλ

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2019, 16:37

Το πιο πρόσφατο όπλο της στην αντιμετώπιση των εκατομμυρίων ποντικών που μαστίζουν τη Νέα Υόρκη, βάζει σε εφαρμογή η πιο γνωστή πόλη των ΗΠΑ και στήνει ποντικοπαγίδα θανάτου με…. αλκοόλ!

Τα τρωκτικά βρίσκονται παντού στο Μεγάλο Μήλο, από το μετρό και τους κάδους σκουπιδιών, μέχρι τα υπόγεια των σπιτιών.

Και αφού οι αρμόδιες αρχές έλαβαν όλα αυτά τα χρόνια μία σειρά από μέτρα τα οποία δεν είχαν μεγάλη επιτυχία, αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης παρουσίασαν μία συσκευή, στην οποία εναποθέτουν τώρα τις ελπίδες τους. Ποντικοπαγίδα με αλκοόλ!

Η ποντικοπαγίδα «Ekomille» λειτουργεί με αλκοόλ

Καθώς τα ποντίκια αναπτύσσουν εξαιρετικά γρήγορα (μία έως δύο γενιές) αντίσταση στα ποντικοφάρμακα, οι ειδικοί αποφάσισαν να τα πνίξουν στο… αλκοόλ.

Πώς θα το πίνουν; Σε μία συσκευή που ονομάζεται «Ekomille» θα υπάρχει δόλωμα, ακριβώς όπως συμβαίνει με τη φάκα. Τρώγοντας το δόλωμα, τα τρωκτικά θα καταλήγουν σε ένα κουβά γεμάτο με αλκοολούχο υγρό.

Η συσκευή εισάγεται από την Ιταλία, όπως αναφέρει ο Guardian, λειτουργεί με μπαταρίες, μοιάζει με κάδο ύψους 60 εκατοστών και χωράει έως 80 αρουραίους, οι οποίοι ωστόσο προτού πνιγούν, χάνουν τις αισθήσεις τους. Αρα δεν θα έχουν και κανένα λόγο να διαμαρτυρηθούν και οι οργανώσεις ζώων για την ποιότητα θανάτου των ζώων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...