276
| INTIMEnews

Γούβα «κατάπιε» λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 09:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/10/2021 15:29
|INTIMEnews

Γούβα «κατάπιε» λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2021, 09:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/10/2021 15:29

«Ανοιξε η γη και το κατάπιε». Τουριστικό λεωφορείο, που χρησιμοποιείται από μεγάλη εταιρεία για τη μεταφορά εργαζομένων, είχε σταματήσει επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά, προκειμένου να επιβιβαστούν δύο εργαζόμενοι, όταν ξαφνικά το οδόστρωμα υποχώρησε, με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να πέσει σε γούβα βάθους πέντε μέτρων.

«Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Ανοιξε η γη και έπεσε το λεωφορείο μέσα, εκεί πέντε μέτρα μέσα. Αυτό είχε γίνει και πέρυσι», ανέφεραν στις περιγραφές τους αυτόπτες μάρτυρες.

Ολοι οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Η Τροχαία έκλεισε την Εθνικής Αντιστάσεως από τη διασταύρωση του Περιφερειακού μέχρι την Αιγαίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο φτάνει μεχρι και πριν από τη Μαρίνου Αντύπα.

Οι οδηγοί που κατεβαίνουν προς το κέντρο εκτρέπονται σε παρακείμενες οδούς, στη Γεωργικής Σχολής από τη Μαρίνου Αντύπα και στον Κ13.

Αγωγός της ΕΥΑΘ, ο ένοχος

Σε αγωγό της ΕΥΑΘ «που παρουσιάζει απώλειες» και «χρονολογείται από το 1999» οφείλεται η υποχώρηση του οδοστρώματος στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, σύμφωνα με τον δήμο Καλαμαριάς.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος αναφέρει ότι η ΕΥΑΘ ξεκινάει με κατεπείγουσες διαδικασίες «το έργο επισκευής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος επί της οδού Εθ. Αντιστάσεως, το οποίο υποχώρησε νωρίς το πρωί, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει κάποιος τραυματισμός».

Οπως επισημαίνεται, «το 2020 είχε σημειωθεί αντίστοιχο φαινόμενο στην είσοδο της Εθ. Αντιστάσεως. Η ΕΥΑΘ είχε προγραμματίσει την αποκατάσταση του αγωγού, όμως το έργο δεν πρόλαβε να ξεκινήσει και σημειώθηκε το ατυχές συμβάν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...