241
Αυτοπροσωπογραφία του σημαντικού έλληνα ζωγράφου, όπου το έργο του παραμένει σχεδόν άγνωστο | http://mcf.gr

«Γιώργος Κουζούνης, είκοσι χρόνια απουσίας» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 18:38
Αυτοπροσωπογραφία του σημαντικού έλληνα ζωγράφου, όπου το έργο του παραμένει σχεδόν άγνωστο
|http://mcf.gr

«Γιώργος Κουζούνης, είκοσι χρόνια απουσίας» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 18:38

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου  διοργανώνει αναδρομική έκθεση ζωγραφικής προς τιμήν του αείμνηστου ζωγράφου Γιώργου Κουζούνη, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 έως Κυριακή 06 Μαΐου 2018.

Με τη διοργάνωση αυτή ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου εκπληρώνει, με συμβολικό τρόπο, ένα χρέος στον δημιουργό, τόσο για τη σημαντική συνεισφορά του στον χώρο της Τέχνης, όσο και για την ανιδιοτελή προσφορά του επί σειρά ετών σε αυτή την πόλη.

Μέσα από την έκθεση αυτή, αποτυπώνοντας την εικαστική  πορεία του, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη δημιουργική ματιά και το πολυσχιδές έργο του Γιώργου Κουζούνη.

Η έκθεση περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις θεματικές ενότητες της καλλιτεχνικής του πορείας, εποπτικό τεκμηριωτικό υλικό (φωτογραφίες, χρονολόγιο, δημοσιεύσεις) καθώς και πλούσιο εκθεσιακό υλικό με σχέδια, βιβλία, εργαλεία.

Ο Γιώργος Κουζούνης, με το χέρι του Γιώργου Κουζούνη
Ο Γιώργος Κουζούνης, με το χέρι του Γιώργου Κουζούνη

Ο Γιώργος Κουζούνης (1922-1998) σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Μοσχάτο και δίδαξε εθελοντικά για μια δεκαετία στο εργαστήριο ζωγραφικής του Δήμου.

Ηταν ένας εξαίρετος ζωγράφος καθώς δημιούργησε ζωγραφικά έργα πρωτοποριακά για την εποχή του, αλλά το έργο του παραμένει σχεδόν άγνωστο, αν και η συμμετοχή του σε εκθέσεις ήταν πλούσια.

Εγινε γνωστός, κυρίως, από τις γιγαντοαφίσες για τον Κινηματογράφο. Παράλληλα, έχει εικονογραφήσει βιβλία, έχει φιλοτεχνήσει τοιχογραφίες σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους καθώς και μία σειρά πορτρέτων πρωθυπουργών που κοσμούν τη Βουλή των Ελλήνων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...