385
Ο Γιουβάλ Νοά Χαράρι μιλά στην εκπομπή του Τζέιμς Κόρντεν | YouTube

Γιουβάλ Νοά Χαράρι: Θα διάλεγα την Ελλάδα για παγκόσμιο ηγέτη κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 16:54
Ο Γιουβάλ Νοά Χαράρι μιλά στην εκπομπή του Τζέιμς Κόρντεν
|YouTube

Γιουβάλ Νοά Χαράρι: Θα διάλεγα την Ελλάδα για παγκόσμιο ηγέτη κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 16:54

Ο κορυφαίος ισραηλινός φιλόσοφος και συγγραφέας Γιουβάλ Νοά Χαράρι πρόσθεσε και αυτός τη φωνή του σε όσους παγκοσμίως αποδίδουν τα εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Χαράρι μίλησε στον Τζέιμς Κόρντεν και στην εκπομπή του «The Late Late Show with James Corden» (που έχει 23,6 εκατομμύρια άτομα εγγεγραμμένα στο κανάλι του στο YouTube) για τον SARS-Cov-2 και τις επιπτώσεις του στην παγκόσμια κοινότητα.

Στη συνέντευξη ο Χαράρι υπογραμμίζει τα τραγικά λάθη στον χειρισμό της κατάστασης από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κίνας. Προς το τέλος (στο 11:36) αναφέρει: «Η Ελλάδα κάνει καταπληκτική δουλειά στον περιορισμό της πανδημίας. Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, για το ποιος να ηγηθεί του κόσμου τώρα, για να μας δώσει ένα σχέδιο δράσης, εγώ θα διάλεγα σίγουρα την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, ο συγγραφέας είπε τα εξής:

«Παραδοσιακά, οι ΗΠΑ ήταν ο υπεύθυνος ενήλικας. Οπως στην επιδημία του Εμπολα ή την διεθνή οικονομική κρίση του 2008, οι ΗΠΑ ανέλαβαν πρωτοβουλίες και μπήκαν μπροστά. Κατάφεραν έτσι να γίνουν οι ηγέτες της υφηλίου και να συγκεντρώσουν γύρω τους πολλές χώρες έτσι ώστε να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Τώρα οι ΗΠΑ ουσιαστικά παραιτήθηκαν από τον ρόλο του παγκόσμιου ηγέτη, λέγοντας “δεν θέλω αυτή τη δουλειά, ενδιαφέρομαι μόνο για μένα”, και όταν δει κανείς το αποτέλεσμα, το πώς ανταποκρίθηκαν δηλαδή οι ΗΠΑ στο εσωτερικό τους απέναντι στην πανδημία ίσως δεν είναι και πολύ κακό το ότι δεν ανέλαβαν ρόλο ηγέτη και δεν έχουν αυτή την ευθύνη για τον κόσμο όλο.

Γιατί τα κάνουν χειρότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα. Οχι μόνο σε σύγκριση με την Κίνα, αν κάνεις τη σύγκριση με τη Νότια Κορέα, με τη Νέα Ζηλανδία η ακόμα και με την Ελλάδα. Η Ελλάδα κάνει καταπληκτική δουλειά στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, για το ποιός να ηγηθεί του κόσμου τώρα, για να μας δώσει ένα σχέδιο δράσης, εγώ θα διάλεγα σίγουρα την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Χαράρι.

Δείτε τη συνέντευξη:

To «ευχαριστώ» Μητσοτάκη

Με ανάρτησή του στο Twiiter, o Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον ισραηλινό φιλόσοφο για την αναφορά του στη χώρα μας.

«Εκ μέρους του ελληνικού λαού θα ήθελα να ευχαριστήσω τον @harari_yuval για τα ευγενικά του λόγια. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι θα έπρεπε να κάνουν θυσίες, αλλά είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι στον αγώνα κατά της Covid-19», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον προσωπικό του λογαριασμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...