296
«“Είστε πιο σκληροί από ό,τι νομίζετε” - Covid-19», το σύνθημα στον φράκτη γύρω από την πλατεία Ομονοίας | SOOC/George Vitsaras

Η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στην «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 16:13
«“Είστε πιο σκληροί από ό,τι νομίζετε” - Covid-19», το σύνθημα στον φράκτη γύρω από την πλατεία Ομονοίας
|SOOC/George Vitsaras

Η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στην «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 16:13

Η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης, σύμφωνα με συγκριτική πανευρωπαϊκή αναλυτική έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από τη δεξαμενή σκέψης Bridge Tank.

Η έκθεση του Bridge Tank συγκρίνει το ξέσπασμα του κορονοϊού στις 10 μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και προστίθεται στην αλυσίδα διεθνών ΜΜΕ και ξένων ειδικών που συγχαίρουν την Ελλάδα για τις επιδόσεις της στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα, χάρη στα έγκαιρα και αυστηρά περιοριστικά μέτρα, κατάφερε να επιπεδώσει την επιδημική καμπύλη και να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Η συγκριτική έκθεση χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα εντυπωσιακή την αντίθεση μεταξύ της Ελλάδας –«η οποία ανέστειλε δημόσιες εκδηλώσεις και έκλεισε τα σχολεία πριν από τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων»– και της Ισπανίας –«η οποία έλαβε παρόμοιες αποφάσεις σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο της επιδημίας».

Ο πρόεδρος του Bridge Tank, Ζοέλ Ρουέ, δήλωσε ότι τέσσερις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων COVID-19 σε κάθε χώρα, χρειάστηκαν 19 ημέρες για να διπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα, το οποίο είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι η χώρα μας κατάφερε με επιτυχία την επιπέδωση της επιδημικής καμπύλης.

Στο άλλο άκρο του φάσματος, προσθέτει ότι η Βρετανία εμφανίζει ακόμη ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στη λίστα των χωρών με την καλύτερη επίδοση, η Ελλάδα ακολουθείται από την Τσεχία και τη Ρουμανία, ενώ Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο συγκαταλέγονται στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη νόσο.

Η έκθεση, τέλος, αναφέρει ότι στη Γερμανία, αν και τα περιοριστικά μέτρα εφαρμόστηκαν σχετικά αργότερα και όχι πλήρως, ο αριθμός των θανάτων δεν έχει φτάσει στα επίπεδα των γειτονικών χωρών της, αλλά εξακολουθεί να αυξάνεται γρήγορα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχεδόν τα μισά επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως βρίσκονται στην Ευρώπη –ένα εκατομμύριο– ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 84.οοο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News