574
Εντείνεται ο προβληματισμός, πληθαίνουν οι συμπτώσεις για τον εικονιζόμενο Νίκο Παππά | INTIMEnews

Γιατί ο Παππάς επισκέφθηκε δις τον φυλακισμένο ταμία του ΑΚΕΛ στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 11:09
Εντείνεται ο προβληματισμός, πληθαίνουν οι συμπτώσεις για τον εικονιζόμενο Νίκο Παππά
|INTIMEnews

Γιατί ο Παππάς επισκέφθηκε δις τον φυλακισμένο ταμία του ΑΚΕΛ στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2019, 11:09

Καθώς ο προβληματισμός για το θέμα Πετσίτη εντείνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία στελέχη όπως ο γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης και ο βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος, να ζητούν πια ανοικτά απαντήσεις από τον Νίκο Παππά, στο φως της επικαιρότητας επανέρχονται οι επισκέψεις του υπουργού στον φυλακισμένο για οικονομικές ατασθαλίες στην Κύπρο (τέως ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ) Βενιζέλο Ζαννέτο.

Στη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστος επανέρχεται στις περίεργες αυτές επισκέψεις του Νίκου Παππά στην Κύπρο.

Τον ρόλο του Βενιζέλου Ζαννέτου που συνέδεε το σύστημα πληρωμών του ΑΚΕΛ με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ και κατ’ επέκταση το Μαξίμου, είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Δεκέμβριο το Protagon (περισσότερα στον σύνδεσμο που ακολουθεί).

Το 2015 ο Ζαννέτος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών μαζί με άλλους συγκατηγορούμενούς του από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου για το λεγόμενο «σκάνδαλο της Δρομολοξιάς», το οποίο αφορούσε δωροληψίες και παράνομες συναλλαγές για κτηματικές υποθέσεις. Δικηγόρος υπεράσπισής του στη δίκη ήταν ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Την ίδια χρονιά τον επισκέφθηκε στη φυλακή ο Νίκος Παππάς που συνόδευε τότε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο πρώτο επίσημο ταξίδι του στην Κύπρο.

Τον Ιανουάριο του 2016, ο Παππάς επισκέφθηκε ξανά τον Ζαννέτο, μεταφέροντάς του «τη στήριξη και την αγάπη τόσο του ίδιου όσο και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της περιόδου.

Η συνάντησή τους είχε διαρκέσει 45 λεπτά και μεταξύ άλλων φέρεται ότι «συζήτησαν θέματα πολιτικής επικαιρότητας, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε η εν εξελίξει διαδικασία της έφεσης του κ. Ζαννέτου».

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα ο υπουργός είχε δει τότε και τον γιο του Ζαννέτου, Χρύσανθο, «με τον οποίο συνδέονται με μακροχρόνια φιλία» – επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ο οποίος έχει κατά καιρούς συνεργαστεί και με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Η έφεση Ζαννέτου απορρίφθηκε και το πρώην ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ εξέτισε κανονικά την ποινή του (αποφυλακίστηκε με προεδρική χάρη 26 μέρες πριν από την τυπική εκπνοή της) .

Με το που βγήκε από τη φυλακή ο Βενιζέλος Ζαννέτος πήγε και κατέθεσε στεφάνι στα µνήµατα των αγωνιστών της Κύπρου, Γρηγόρη Αυξεντίου και Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Σε δήλωσή του ευχαρίστησε «την ελληνική κυβέρνηση και ειδικώς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά για τη συµπαράστασή τους».

Οπως προέκυψε μέσα από τη δικαστική διαμάχη του επιχειρηματία Μιλτιάδη Νεοφύτου με τον πρώην πρόεδρο της Κύπρου (και του ΑΚΕΛ) Δημήτρη Χριστόφια, ο Βενιζέλος Ζαννέτος, ως επί σειρά ετών οικονομικός υπεύθυνος του ΑΚΕΛ («αδελφού κόμματος» του ΣΥΡΙΖΑ), χρησιμοποιούσε για τις πληρωμές του κόμματος προς τρίτους την New Winner Investements LTD – εταιρεία την οποία διηύθυνε η App Law Services LtD των γνωστών πια από την υπόθεση Πετσίτη και το ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα, Αρτέμη Αρτεμίου και Λάμπρου Πιερή.

ΝΔ: Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα λεφτά που εισέπραττε ο Πετσίτης;

Στη σκιά των ερωτημάτων για τον Νίκο Παππά, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση στη οποίας απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό:

«Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τον Νίκο Παππά. Μετά τους κ. Τζανακόπουλο και Σκουρλέτη ακολούθησαν οι κ. Μουζάλας και Παπαδόπουλος, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου αξιώνει το αυτονόητο: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκομένων. Τα ερωτήματα είναι πια αμείλικτα για τον κ. Τσίπρα: Γνωρίζει σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπραττε ο Μανώλης Πετσίτης ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου; Ο κ. Παππάς εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του κ. Τσίπρα;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...