189
Oλαφ Σολτς και Εμανουέλ Μακρόν σε φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή τους στο Ελιζέ | REUTERS/Sarah Meyssonnier

Φωνή βοώντος… Μακρόν και Σολτς ζήτησαν από τον Πούτιν άμεση κατάπαυση του πυρός

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2022, 14:36
Oλαφ Σολτς και Εμανουέλ Μακρόν σε φωτογραφία από παλαιότερη συνάντησή τους στο Ελιζέ
|REUTERS/Sarah Meyssonnier

Φωνή βοώντος… Μακρόν και Σολτς ζήτησαν από τον Πούτιν άμεση κατάπαυση του πυρός

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2022, 14:36

Αμεση εκεχειρία στην Ουκρανία ήταν το αίτημα που έθεσαν στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη.

Την επικοινωνία επιβεβαίωσε και το Κρεμλίνο, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το περιεχόμενό της.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης, οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες  κατέστησαν σαφές στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να προέλθει μέσα από διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Λίγο νωρίτερα ωστόσο, ήταν επίσης σαφές ότι στη συνάντηση Λαβρόφ – Κούλεμπα δεν κατέστη εφικτό να επιτευχθεί έστω και μία καταρχήν συμφωνία για κατάπαυση του πυρος στην Ουκρανία, με τον ρώσο ΥΠΕΞ να ξεκαθαρίζει (εδώ) ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» -όπως χαρακτήρισε τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας- θα συνεχιστεί.

«Οι κ.κ. Μακρόν και Σολτς επέμειναν στο γεγονός ότι οποιαδήποτε λύση σε αυτήν την κρίση θα πρέπει να προέλθει από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία», ανέφερε η ίδια πηγή, επιβεβαιώνοντας ότι  κατά την συνομιλία «αξίωσαν από την Ρωσία άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία».

Σολτς, Μακρόν και Πούτιν συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις ερχόμενες ημέρες, κατέληξε ο αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...